Zenica

Skupština ZDK usvojila Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksi prijevoza putnika na području kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Zeničko-dobojskog kantona (SZDK) danas je usvojila Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksi prijevoza putnika na području tog kantona, koju su predložili predsjedavajući SZDK Jasmin Duvnjak te zastupnici Ismet Sarajlić, Amra Jupić i Munib Husejnagić.

Suština tih izmjena je da taksisti u tom kantonu više neće morati svake godine obnavljati svoje dozvole za rad te strahovati za posao.

– Ovo je tek početak naše borbe, koja će omogućiti da ova djelatnost opstane – kazao je predstavnik taksista Edin Skeledžija iz Visokog, koji je dodao kako je naredni korak borba za donošenje Zakona o taksi prijevozu ZDK-a.

Usvojen je i Zaključak po kojem buduća Vlada ZDK-a treba izraditi Zakon o taksi prijevozu ZDK ili da tu oblast uredi kroz Zakon o cestovnom prometu ZDK-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno