Politika

Skupština ZDK: Izabrani predsjednik i zamjenik Kluba Bošnjaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izabrani predsjednik i zamjenik Kluba Bošnjaka u Skupštini ZDK- Na današnjoj konstitutivnoj sjednici izabrani su predstavnici klubova naroda u Skupštini ZDK. Na sjednici Kluba Bošnjaka na prijedlog Amele Granić (BHI-KF) za predsjednika je predložena Naida Delibašić-Alagić (BHI-KF).

Ipak, ovaj prijedlog nije dobio potrebnu većinu od 24 zastupnika. Prijedlog zastupnika Mirnesa Bašića (SDA) da predsjednik kluba bude Ćazim Huskić (SDA) je sa 13 glasova za usvojen.

Za zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka Amela Granić je predložila Jasminka Kapića (SDP) koji sa 12 glasova nije dobio potrebnu većinu, dok je prijedlog Mirnesa Bašića bio Vahid Ramić (SBB) koji je dobio potrebnu većinu i imenovan je za zamjenika predsjednika Kluba Bošnjaka u Skupštini ZDK.

Za rukovodstvo Skupštine ZDK u Klubu Bošnjaka Amela Granić (BHI-KF) predložila je Behiju Kulović iz Naše stranke. Kulović je u Klubu Bošnjaka dobila 12 glasova za, dok je 12 zastupnika bilo suzdržano i nije imenovana u rukovodstvo Skupštine ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno