Politika

Skupština ZDK-a primila 32 certifikata izabranih zastupnika za novi saziv

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stručna služba Skupštine Zeničko-dobojskog kantona zaprimila je certifikate za zastupnike novog, 9. saziva Skupštine ZDK, čime je počela procedura za pripremu konstituirajuće sjednice – potvrdio je Feni aktuelni predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić.

On je napomenuo kako su dobili 32 certifikata od 35 izabranih zastupnika, jer su se zastupničkog mandata kod Centralne izborne komisije BiH odrekli gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović (Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad) te SDP-ovi izabrani zastupnici, načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić i Vinka Aletović iz Kaknja.

-Nakon radnog vremena, jučer smo dobili certifikate i od danas teče naše vrijeme za procedure zakazivanja konstituirajuće sjednice. Ispoštovat ćemo sve zakonite procedure i tu sigurno neće biti problema. U narednom periodu očekujemo dopunu od još tri zastupnika, na 35 koliko ima SZDK – najavio je Huskić.

Danas su zastupnici obaviješteni o prijemu certifikata, a u toku dana svi klubovi političkih subjekata čiji su zastupnici izabrani bit će obaviješteni da, kako je naveo Huskić, dostave određene podatke u vezi sa konstituirajućom sjednicom.

Huskić ističe kako ne smije sam govoriti o terminu konstituirajuće sjednice, jer treba da pozove predstavnike političkih stranaka kako bi dogovorili sve detalje oko konstituirajuće sjednice. Vjerovatno sastanak s predstavnicima stranaka, kaže, neće moći biti održan sutra.

Umjesto Kasumovića, koji se odrekao mandata, zastupničko mjesto u SZDK trebala bi dobiti Naida Delibašić- Alagić iz Kaknja (BHI-KF) te Jasminko Kapić iz Maglaja i Mladen Simić iz Zenice (SDP).Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno