Biznis

Skupština Udruženja poslodavaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Udruženja poslodavaca – Održana 4. – Redovna godišnja Skupština „Udruženja poslodavaca Zenica“ „U 2015. GODINI 50 NOVIH ČLANOVA“. U HOTELU ZENICA u Zenici održana je 4. Redovna godišnja Skupština Udruženja poslodavaca ZENICA. Skupštini su prisustvovali privrednici – članovi Udruženja poslodavaca Zenica, kao i gosti iz političkog, akademskog i privrednog života Grada Zenica, članovi Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK, te mediji.

Predstavnici Udruženja poslodavaca Zenica su istakli svoje zadovoljstvo činjenicom da je ovo 4. (četvrta) Skupština Udruženja i da udruženje intezivno raste što potvrđuje činjenica da se samo u prošloj godini učlanilo 50 novih članova. Udruženje trenutno broji 78 članova.

U 2015. godini Udruženje poslodavaca Zenica je bilo incijator osnivanja Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK. Savez je osnovan, a Udruženje je aktivno učestvovalo i u formiranju i registraciji 5 općinskih udruženja poslodavaca u ZDK i to u općinama:  Usora; Kakanj; Maglaj; Vareš; Breza.

Na ovaj način, završen je proces organizacije poslodavaca u svim općinama Zeničko-dobojskog kantona.  Unutar Udruženja poslodavaca Zenica formirana je Sekcija ugostiteljske djelatnosti i u budućnosti će se nastaviti sa formiranjem novih strukovnih sekcija.  Udruženje je u protekloj godini nastojalo aktivno sarađivati sa predstavnicima vlasti. Istaknuti su pozitivni pomaci u saradnji sa vlastima Zeničko-dobojskog kantona.
Od aktivnosti Udruženja poslodavaca Zenica u proteklom periodu vrijedi istaći:

• Učešće u izradi Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica;
• Usvojene su primjedbe na Tarifnik o visini naknade za korištenje javne površine Grada Zenica;
• Usvojene su primjedbe na Odluku o Komunalnim taksama Grada Zenica za „muziku uživo“;
• Usvojene su primjedbe na Pravilnik o načinu obavljanja obavezne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u FBIH;
• Uložene su primjedbe na: Nacrt Zakona o porezu na dobit FBIH; Nacrt Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ZDK; Nacrt Zakona o poticanju razvoja male privrede ZDK. Navede primjedbe su još uvijek u procesu razmatranja.

Za novu predsjednicu Skupštine Udruženja poslodavaca Zenica izabrana je gđa Senaida Turkić, direktorica kompanije „AKSA d.o.o.“ Zenica. Gđa Senaida Turkić je izložila ambiciozan plan rada i finansijski plan za 2016. godinu koji je jednoglasno usvojen.
Nakon održane skupštine nastavljeno je sa druženjem članova i gostiju u HOTELU ZENICA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno