Rekreacija

Skupština SRK Bosna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sportsko-rekreativni klub „Bosna“ Zenica je održao godišnju izvještajnu skupštinu. Skupština je održana u restoranu Tapas na kojoj su bili prisutni svi članovi kluba, predstavnici drugih klubova i nevladinih organizacija iz BiH, predstavnici Civilne zaštite grada Zenice i Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite , kao i drugi gosti i prijatelji kluba.
Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Zukić Samir i najavio obračanje Predsjednika kluba Ekrema Tuku koji se obratio sa uvodnim pozdravnim govorom,te općenito upoznao prisutne sa radom kluba, realizovanim aktivnostima u protekloj godini, učešće kluba u spašavanju u majskim poplavama i prikazao ostvarene prihode i rashode u prošloj godini. U nastavku skupštine podpredsjednik kluba Dajan Vinovčić iznio je plan aktivnosti koji se po najviše bazira na izgradnji prostorija kluba koje će ujedno vršiti funkciju centra za vršenje obuka pri spašavanju u raftingu i ronjenju, te odlaske sportskih ekipa na takmičenja u raftingu.
Ovom prilikom su se obratili i gosti, predstavnici nevladinih organizacija, te Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Sead Džanović gdje je iskoristio priliku da se zahvali članovima kluba na nesebičnom doprinosu pri spašavanju ljudi i materijalnih dobara u majskim poplavama u 2014. godini.
Ovom prilikom su urečene zahvalnice i pohvale najzaslužnijim članovima kluba kao i pojedincima i organizacijama koje podržavaju i pomažu klubu u ostvarenju planiranih ciljeva.
Bitno je napomenuti da je Sportsko-rekreativni klub „Bosna“ u protekloj godini realizovao večinu planiranih zadataka i ciljeva, od kojih su najznačajniji:
Omasovljenje i uključivanje značajnog broja mladih u klub i razvoj rafting i kajak sporta u Zenici kao i veoma dobri ostvareni sportski rezultati na takmičenjima u sportskom raftingu.
Ženska ekipa SRK „Bosna“ je osvojila 1. mjesto u BiH rafting ligi za 2014. godinu dok je muška ekipa osvojila 2. mjesto, čime smo stekli uslove da predstavljamo našu državu na međunarodnim takmičenjima.
Veoma značajan doprinos smo dali u razvoju sportskog turizma i rakreacije kako u gradu Zenici, tako i širom BiH. Tako da bi izdvojili edukaciju na Boračkom jezeru sa studentima UNZE, Travničkog Univerziteta i izviđačima grada Zenice, te Mala škola u prirodi sa djecom iz doma.
Iz sastava Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ veoma uspješno djeluje i Služba spašavanja na vodi i pod vodom grada Zenice , tako da i u ovoj oblasti klub daje veliki doprinos.

Najznačajniji ciljevi SRK „Bosna“ za 2015. godinu su:
– Primarni cilj je izgradnja klupskih prostorija
– Organizacija regate i takmičenja rafting lige BIH
– Učešće na međunarodnim takmičenjima – Europsko prvenstvo u raftingu koje se održava u Banja Luci i Austriji i ostvarivanje još boljih sportskih rezultata u rafting i kajak sportu.
– Učešće na ekološkim akcijama.
– Obuka studenata UNZE, i Univerziteta Travnik.
– Edukacija mladih, promocija i popularizacija raftinga i kajaka.
– Obuka i edukacije članova kao i Službe za spašavanje na vodi i pod vodom.
SRK „Bosna“ ima jasnu viziju i ciljeve i da će na način kako je do sada radila za veoma kratko vrijeme ostvariti svoje ciljeve i na taj način klub, grad Zenicu i Zeničko-dobojski kanton učinili prepoznatljivim i u sportovima na vodi kao što su rafting, i ronjenje.
Na kraju održane skupštine, nastavljeno druženje raftera uz zakusku i video prezentaciju aktivnosti kluba u 2014. godini, čime su svi prisutni gosti bili odušenljeni.

Predsjednik SRK „Bosna“
Ekrem Tuka

tapassrk03



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno