Info

Skupština povodom 70 godina djelovanja PD Tajan-Lisac Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština povodom 70 godina djelovanja PD Tajan-Lisac Zenica – Povodom 70 godina rada i djelovanja društva u subotu 09.03.2019 godine održana je redovna izvještajna i  svečana skupština povodom 70 godina djelovanja PD Tajan-Lisac Zenica.

Ovom prilikom iznešen je izvještaj o radu za proteklu godinu rada Društva i sekcije Planinara Arcelor Mittal Zenica. Za svečanu priliku sekretar društva Haris Salković je u zapaženom djelu od strane svih prisutnih delegata i gostiju pročitao pripremljeni historijat početka planinarstva u Zenici i samog osnivanja PD Tajan Zenica. Pročitan je i prvi zapisnik sa osnivačke skupštine Društva kojim se smatra dokumentom početkom djelovanja društva.  Inače PD Tajan-Lisac Zenica je osnovano 13 marta 1949 godine i od tog datuma smatra se zvanični počeci djelovanja planinarstva u Zenici.

Pored ovog zvaničnog čitanja usporedo seje prikazivala rertospektiva starih fotografija djelovanja samih članova društva i ostalih Planinarskih društava grada Zenice. Ovom prilikom postavljena je izložba planinarskih eksponata koji su krasili binu sale, te pehari koji su dokaz da su članovi društva osvajali zaslužene nagrade na planinarskim takmičenjima i postavljanje imiticaije kancelarije gdje su se mogli vidjeti arhivirani zapisi koji se čuvaju u prostorijama društva.

Svečani dio je bio i dodjela aktivnim članovima društva Zahvalnica i Plaketa največeg društvenog priznanja te privrednim donatorima koji svojim donacijama i povjerenjem daju punu podršku rada društva i održavanja planinarskog doma na Liscu.

U znak dugogodišnjeg članstva dodijeljene su  tri počasne članske karte članovima; Ana Opačak, Asim Hrnjić Kikili i Rade Herman.Na kraju skupštine predsjednik društva Suad Hadžiselimović se zahvalio  gostima,  i predstavnicima, P.D-a Galica Turbe, Smajlovac Maglaj, Vranica Fojnica, Željezara, Tvrtkovac, Vedro i Poštar Zenica, Planinarska sekcija Plane D. Gračanica Zenica, i lokalnoj medijaskoj kući koja je snimila ovu svečanu skupštinu.

Bernadin Kapo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno