Zenica

Skupština: opet o Službi za zapošljavanje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poslanici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona treći put nisu prihvatili Izvještaj o radu Službe za zapošljavanje za 2014. godinu, koji se u ‘proširenom obliku’ ponovno našao na dnevnom redu sjednice. Tokom rasprave o ovom materijalu poslanici su ukazivali na neregularnosti i brojne aktivnosti koje je provodio dosadašnji menadžment, a zbog kojih su bili česta tema poslaničkih diskusija, s obzirom da se u Službi, kako je rečeno, javljao mobing i selektivno stranačko zapošljavanje.

– Ova služba se već više puta našla na dnevnom redu i svaki put u njihovim izvještajima dobijemo samo sirove podatke, kojima se nabraja koliko su oni evidentirali ljudi na birou, a uopšte nema podataka o onome što bi stvarno trebala da bude ta služba, a to je Služba za posredovanje i zapošljavanje – istakao je poslanik Demokratske fronte Samir Lemeš.

Kaže da statistički podaci iz izvještaja ne govore puno, pri čemu je potvrđeno da Služba i dalje samo evidentira nezaposlene osobe umjesto da više učestvuje u posredovanju u zapošljavanju.

– Mislim da u svemu ovome ima puno materijala za brojne nadležne institucije, koje bi trebale da ispitaju navode o nepravilnostima u radu u ovoj ustanovi. Nastojanja ovog saziva Skupštine da se nakon poduzetih mjera sanira stanje su vidljivi i vjerujem da se do kraja godine možemo nadati da ćemo uspjeti dovesti sve u red – istakao je dopredsjednik Skupštine ZDK-a Ivo Tadić (HDZ).

U Službi za zapošljavanje ZDK-a uskoro slijedi izbor novih članova Upravnog i Nadzornog odbora, koji bi trebali da daju značajan doprinos uspostavljanju boljih međuljudskih odnosa u ovoj ustanovi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno