Zenica

Skupština NVO 3P

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština NVO 3P – Smatrajući da nevladine organizacije moraju imati transparentan, pošten, moralan rad, da budu iskreni  predstavnici civilnog društva, da su neopterećeni grupama i lobijima, nevladina organizacija „POMOĆ-PRAVDA –POSREDOVANJE“ Zenica, želi javnosti i institucijama  poslati poruku  da NVO mogu biti transparentne, moralne i u svom radu primijeniti metode koje bi civilno društvo trebalo da ima, stim u vezi:

Nevladina organizacija „ Pomoć – Pravda – Posredovanje“(NVO 3P) iz Zenice je 30.05.2016. godine u Hotelu Zenica održala Izvještajno – svečanu Skupštinu organizacije na kojoj je bilo prisutno 150 članova organizacije i  90 prijatelja organizacije, i na taj način obilježili 4. godišnjicu osnivanja i rada.

Na skupštini je prezentovan Izvještaj o radu za 2015. godinu, te izdvajamo dio aktivnosti za protekli period:

  • Rekreativni centar za mlade
  • Sportski susreti mladih
  • 10 za Palanku – Palanka za 10!
  • Naš otpad – naša obaveza!
  • Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH
  • 1000 slatkiša za 1000 dječijih osmijeha
  • Malo djelo – velika pobjeda
  • Akcije čišćenja i uređenja lokalnih zajednica
  • Izlet u Jajce, Vlašić, Smetove
  • Vremenska kapsula 2035. – ostavi svoju poruku!
  • Akcije dobrovoljnog darivanja krvi
  • Niz zajedničkih druženja, edukacija…

U okviru aktuelnog projekta „Naš otpad – naša obaveza“ do sada je realizirano niz kretivnih radionica u 10 osnovnih škola na području grada Zenice, te u lokalnim zajednicama organizovano je selektivno prikupljanje otpada u suradnji sa MZ u trajanju od 4 mjeseca. Nakon toga upriličili smo izložbu kretivnih radova koji su napravljeni na radionicama u osnovnim školama koje su vodili naši volonteri. Na današnjoj skupštini certifikate je trebao podijeliti Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, kome zahvaljujemo na dodjeli sredstava za realizaciju projekta.

Nakon izvještaja predstavljen je plan aktivnosti za tekuću 2016. godinu koji se izmeđuostalog sastoji od:

  • Projekat „Zenička sehara 2016“
  • Projekat „Zvono spasa“
  • Besplatne edukacije njemačkog i engleskog jezika u suradnji sa Centrom za lični i profesionalni razvoj Tuzla
  • Učešće u projektu Fondacije Mozaik „M ZONA ’16“
  • Edukacije iz projektnog menađmenta
  • Pojedinačni plan i program rada za svakog koordinatora i lidera
  • Niz zajedničkih druženja, izleta…

Također na skupštini je upriličena podjela certifikata za najistaknutije volontere iz projekta „Naš otpad-naša obaveza“ koji je finansiran od strane Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon toga dodjeljene su zahvalnice liderima NVO 3P koji su u svojim sredinama pokazali aktivizam i  humanitarni rad.

Ono što je vrijedno pomena u 2015 godini je 4216 volonterskih sati, 25 radnih sastanaka, 12 edukacija za članove, te niz drugih aktivnosti pored realiziranih projekata.

U drugom svečanom dijelu Skupštine nastavljeno je druženje sa Fikretom Hodžićem koji je dodijelio 5 knjiga „I ja sam iz Srebrenice“ odabirom numerisanih brojeva na afišama, uzimajući ne slučajno brojeve 4, 9, 13, 99  po izboru gosp. Fikreta,  i jednu knjigu za Predsjednika organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice Velidu Šišmanu.

Cilj ovako organizovane Skupštine NVO 3P je da transparentno pokažemo rad organizacije, da pokažemo da se može slobodno vrijeme korisno provoditi, da sve sto se radi pošteno i ima iskrene namjere opstati će i jačati u svome radu, da se svi članovi ohrabre za rad i volontoranje, jer NVO 3P je specifična po tome da svaki član može biti predsjednik, lider projekta, da mu je sva infrastruktura na raspolaganju za vođenje i liderstvo u projektu i da samostalno raspolaže sredstvima i resursima na taj način može promovisati pozitivne ideje i sebe kao ličnost i na kraju cilj ove skupštine je bio da podržimo srebreničane u svome opstanku na tim prostorima.

Zahvaljujemo svim pojedincima, medijima, institucijama što prepoznaju rad i nadamo se daljoj saradnji i podršci.

Zahvalnice zaslužnim predstavnicima institucija, medijima, pojedincima koji nisu bili prisutni na Skupštini bit će dostavljene poštom, a dodijeljene su izmeđuostalog: Fahrudinu Brkiću, ministru za prostorno uređenje, promet i komunikaciju i zaštitu okoline ZE-DO Kantona, Mensuru Sinanoviću, ministru obrazovanja, nauke kulture i sporta ZE-DO Kantona, predstavniku Grada Zenice, Fondaciji Mozaik, USAID-u BiH i drugim…

Napomena: Kompletan izvještaj o radu bit će prezentovan i objavljen na web stranici NVO 3P www.nvo3p.weebly.com.

 Odjeljenje za medije i marketing



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno