Info

Skrivene karakteristike smartphonea koje će vam dobro doći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skrivene karakteristike smartphonea koje će vam dobro doći – Smartphonei su već zamijenili veliki broj uređaja koje smo nekad koristili, a čini se kako tom trendu nema kraja.

Ovo je sedam načina na koje možete upotrijebiti svoj pametni telefon za rješavanje svakodnevnih problema, a za koje vjerojatno niste znali.

Mjerenje udaljenosti

Preuređenje doma ili ureda zna biti vrlo zahtjevno te često traži mjerenje i premjeravanje, ne bi li bili sigurni kako će novi ormar stati točno tamo gdje ste zamislili. Ako pri ruci nemate metar, preuzmite  OVU aplikaciju i izmjerite što trebate koristeći kameru vašeg uređaja.

Provjerite u kakvom su stanju baterije vašeg daljinskog upravljača

Uključite pametni telefon i pokrenite aplikaciju za kameru. Potom uzmite daljinski upravljač, usmjerite ga prema kameri smartfona i pritisnite bilo koju tipku. Ako na vrhu daljinskog upravljača vidite crveno ili roza svjetlo dok ga gledate kroz zaslon vašeg smartfona, to znači kako infracrveni signal radi kako treba.

Upravljajte smarthponeom bez dodirivanja

Wave Control je aplikacija koja će vam omogućiti upravljanje mobitelom gestama u situacijama kad nije poželjno da ga dirate. Recimo, dok kuhate ili mijenjate svjećice u autu. Postoje inačice za Android i iOS.

Vozite sigurnije

Ukoliko vozite tijekom noći i želite zadržati pogled stalno na cesti, koristan će vam biti Hudway. Postavite pametni telefon na upravljačku ploču, u postavkama prilagodite razinu osvjetljenja kako bi sve mogli dobro vidjeti i dobit ćete sve informacije koje trebate – brzinu vožnje i mapu podržanu GPS-om – prikazane na vašem vjetrobranu.

Šaljite SMS-ove s računala

Baterija vašeg mobitela je ispustila dušu prije no što ste stigli poslati važan SMS? Evo aplikacije koja može pomoći – mightytext. Ona, naime, sinkronizira vaš pametni telefon i stolno/tablet računalo te pruža mogućnost slanja SMS-ova i MMS-ova e-poštom.

Donosite bolje odluke

Umjesto što se satima premišljate hoćete li dragu vam osobu odvesti u kineski ili talijanski restoran, prepustite to ovoj aplikaciji za Android. Postavite joj uvjete, priopćite želje i pustite da odabere umjesto vas. Za iPhone postoji slična aplikacija.

Budite sigurn(ij)i

Ne osjećate se ugodno kad se vaša tinejdžerica ili školarac vraćaju sami noću kući? Bsafe je aplikacija koja će ne samo poslati poziv u pomoć kontaktima za žurne slučajeve, već će i snimiti video i audio zapis, pratiti lokaciju GPS-om i postaviti odbrojavanje po čijem će isteku – ukoliko ga ne isključite prije – automatski biti odaslan poziv u pomoć, prenosi tportal.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno