Info

Skraćena validnost negativnih PCR i brzih testova u Sloveniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Slovenije odlučila skratila je validnost dokaza negatvinih PCR i brzih testova na virus korona, pa će važnost brzog testa sada biti 24 časa, a PCR testa 48 časova od uzimanja brisa.

“Vremenski okvir se time smanjuje”, rekla je portparol Vlade Maja Bratuša na današnjoj konferenciji za novinare.

Do sada su se osobe koje nisu vakcinisane ili nisu imale kovid smatrale kvalifikovanim za potvrdu preležao, vakcinisan, testiran na osnovu dokaza o negativnom rezultatu pi-si-ar testa ne starijem od 72 časa ili na osnovu rezultata brzog testa koji nije stariji od 48 časova.

Odluka Vlade stupa na snagu sutra, prenose slovenački mediji.

Vlada je danas odlučila i u kom obliku će biti dozvoljen doček Nove godine i ovaj put neće biti dočeka na otvorenom.

“Svaka odluka koju Vlada ovih dana donese je teška i rezultat je proučavanja različitih scenarija”, rekla je državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i tehnologije Polona Rifelj i istakla da su na stolu bile mnogo strože mjere.

Vlada je odlučila da u noći 1. januara 2022. godine omogući duže večere za goste restorana, uključujući i one u hotelima.

Radno vrijeme neće biti ograničeno, ali će svi gosti prije ulaska morati da pokažu negativan PCR ili sertifikat brzog testa, koji ne smije biti stariji od 12 časova.

Pod nadzorom ugostitelja, gost će moći i da se testira neposredno prije ulaska u restoran.

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno