Posuđeno

Skinimo okove: Rođaci naprijed, svi ostali stoj!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skinimo okove: Rođaci naprijed, svi ostali stoj! – Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici od jučer, 18.03.2016. godine nova postavka “SKINIMO OKOVE”. Prije nekoliko dana, građani/ke su mogli vidjeti šivaću mašinu sa okovima, sada su u pitanju vrata. Na fotografijama možete vidjeti ko to zapravo ima prolaz kroz otvorena vrata, a ko je pod okovima.

Rođaci naprijed, svi ostali stoj!

Okovana vrata koja simbolično predstavljaju još jedan veliki problem našeg društva – nepotizam.

Zapošljavanje po osnovu rođačkih, stranačkih i prijateljskih veza već je godinama ustaljena praksa u našem društvu. Ovim problemom prvenstveno su pogođeni svi mladi ljudi zbog čega se sve češće odlučuju napustiti BiH.

Skinimo okove, zaintrigirali su bosansku javnost u proteklih nekoliko dana. Isti slogan mogao se vidjeti i na bilbordima, u medijima i društvenim mrežama.

Riječ je o kampanji javnog zagovaranja sprovođenja ekonomskih reformi iz Reformske agende 2015-2018, koju je osmislila i implementirala agencija Via Media.

Radi se o kampanji koja kroz svoj slogan ”Skinimo okove” opisuje šta provedba ekonomskih reformi znači za običnog građanina BiH, a u kojoj je već učešće uzela nekolicina javnih ličnosti.
Slogan ima zadatak da ukaže na šansu za ekonomski i socijalni oporavak BiH kroz provedbu ekonomskih reformi iz Reformske agende.

Potpisivanjem Reformske agende pokrenut je proces oporavka domaćeg tržišta s ciljem jačanja održivog, efikasnog, socijalno pravednog i stabilnog ekonomskog rasta. Provedba ekonomskih reformi je ključ oporavka naše zemlje koja bi trebala rezultirati boljom konkurentnosti, većim investicijama i izvozom, novim radnim mjestima, te u konačnici boljim standardom.

Saznajte više o reformskoj agendi klikom OVDJE. (ActiveZenica)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno