Ostali sportovi

SKANDALOZNO: Teniseri BiH zbog nedostatka novca moraju otkazati domaćinstvo?!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SKANDALOZNO: Teniseri BiH zbog nedostatka novca moraju otkazati domaćinstvo?! – Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je pravi podvig u posljednja dva meča Dejvis kupa, no, kako stvari stoje, najveći meč u historiji, protiv Holandije, neće moći igrati pred svojim navijačima.

Iako je žrijebom odlučeno da budemo domaćini u 2. kolu I grupe Evro-afričke zone Dejvis kupa i ugostimo Holanđane na našem terenu, na podlozi koja najviše odgovara našim igračima, nedostatak novca vjerovatno će primorati Teniski savez BiH da domaćinstvo prepusti Holanđanima.

Nakon što smo u Litvaniji prošle godine savladali domaćine 5:0 i prvi put se plasirali u viši rang, početkom februara smo istim rezultatom, s maksimalnih 5:0, ispratili Poljsku iz zeničke Arene.

– Jednostavno, nemamo dovoljno novca i svaki meč se zadužujemo, tako da nam se više isplati da idemo u Holandiju.Teško mi je zbog ovakve situacije, ne samo tenis, nego i većina ostalih sportova bukvalno su prepušteni sebi, a bez pomoći je, jednostavno, nemoguće napraviti organizaciju jednog iznimno zahtjevnog meča. Pravila ITF-a su rigorozna, svaka sitnica se mora ispoštovati i biti na mjestu. Mi smo, vjerovatno, jedina ekipa na svijetu koja ima problem kad pobjeđuje i kad treba da igra dalje na svom terenu – govori Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH.

Kako saznajemo, odlazak reprezentacije na gostujući meč košta oko 30 hiljada KM, dok organizacija meča na svom terenu stoji tri puta više. Samo postavljanje podloge košta oko 30 hiljada KM.

Ono što je možda i najbolnije u svemu je to da naša selekcija protiv Holandije ima sasvim realne šanse da prođe dalje i u meču pred svojim navijačima možda bi čak imala i ulogu favorita. Njihovog najboljeg igrača Robina Hasea (Haase) pobjeđivali su i Damir Džumhur i Mirza Bašić.

A kakav bi to bio uspjeh proći dalje pokazuju mogući protivnici u plej-ofu za ulazak u najjaču svjetsku grupu. To su aktuelni prvak Argentina, Hrvatska, Njemačka, Češka, Švicarska, Japan, Kanada i Rusija.

Direktor Hadžimešić nada se da će odgovorni u institucijama vlasti, kao i sponzori, prepoznati važnost ovog meča i pomoći da se Holandija ipak dočeka na našem terenu. Z. Š. SportAvaz



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno