Zenica

ŠK „Napredak“ Zenica uz finansijsku pomoć Ministarstva civilnih poslova BiH renovirao prostorije kluba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ŠK „Napredak“ Zenica uz finansijsku pomoć Ministarstva civilnih poslova BiH renovirao prostorije kluba – Šahovski klub „Napredak“ Zenica egzistira već dvadeset i pet godina, te je od svog osnutka postigao velike i zapažene rezultate, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.

Sve do danas kroz klub je prodefiliralo preko stotinu šahistkinja i šahista. Unazad četiri godine na izborno-izvještajnoj skupštini ušli smo u projekat promjene statuta, želeći obuhvatiti i osobe ženskog spola, kao i osobe sa invaliditetom u redovna takmičenja, pa smo shodno novom statutu prije tri godine uzeli učešće na Premijer ligi u šahu za žene. Već godinama djeluje i Napretkova šahovska škola iz koje dolaze nove nade i zbog koje nikada neće biti dovedeno u pitanje opstanak kluba. Šahovski klub je možda najpoznatiji po Tradicionalnom međunarodnom uskršnjem turniru, na koji dolazi veliki broj velemajstora iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, te na taj način reklamiramo kako sam klub, tako i našu županiju. Osim uskrsnog turnira klub organizira Prvenstvo kluba, Božićni turnir, simultanku na otvorenom za Dana Sv. Ilije itd. Sva postignuća i uspjesi ŠK „Napredak“ Zenica sabrana su u knjizi autora Vincenca Šunjića i Darka Popovića Monografija Šahovskog kluba „Napredak“ Zenica, koja na oko 300 stranica obrađuje šah kod hrvatske populacije. ali i pripadnika drugih naroda koji djeluju u klubu. Ova knjiga je svjedokom natprosječnih rezultata Šahovskog kluba „Napredak“ Zenica za ovih 25 godine postojanja, a koji su proistekli iz enuzijazma, ambicija, želje za uspjehom i kvalitete.

Godine 2013. od Središnje uprave dobili smo prostorije kluba na korištenje, koje se nalaze u ulici Branilaca Bosne 2 u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ Zenica. Prostorije smo privremeno sanirali i pripremili za aktivnosti kluba, te sve ove godine održavali Šahovsku školu, Finale kluba, brzopotezne turnire.

Tijekom 2020. godine realizirali smo projekat „Renoviranja prostorija kluba i stvaranja boljih uvjeta za Napretkovu šahovsku školu“ uz financijsku pomoć Ministarstva civilnih poslova BiH, bez čije pomoći projekat ne bi mogli realizirati. Realizirani projekat je doprinjeo povećanju broja polaznika  šahovske škole, poboljšanju sportskih vještina i kompetencija, boljih uvjeta rada, sigurnosti školske populacije i uspješnijih rezultata. Kroz renovirane prostorije očekujemo nastavak uspješnih rezultata naših članova kluba na međunarodnoj i domaćoj sceni. Pozivamo sve prijatelje, šahistkinje i šahiste, kao i školsku populaciju da posjete naše prostorije i učlane se u naš šahovski klub.

Predsjednik  ŠK “Napredak” Zenica

Darko Popović

Zenica, 22. siječnja 2021. godine



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno