Ostali sportovi

SK Mladost Zenica organizator Balkanskih igara za mlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obavještavamo Vas da je stonoteniski klub “Mladost” Zenica zvanično postao organizator Balkanskih igara za mlade (kadeti i juniori) za 2018. godinu, koje će se održati od 06.-10.06.2018. godine.

Dana 04.08.2017. godine održan je kongres Balkanske federacije u Podgorici (Crna Gora). Na navedenom kongresu predstavnici našeg kluba su bili u obavezi održati prezentaciju o Gradu Zenici i uslovima za održavanje navedenog takmičenja. Nakon održane prezentacije, pristupilo se glasanju članova Kongresa, koji su jednoglasno odlučili da Zenica posjeduje sve potrebne uslove za organizaciju takmičenja visokog nivoa, te domaćinstvo Balkanskih igara za mlade za 2018. godinu dodijelili našem klubu, ujedno i Gradu Zenici te Zeničko-dobojskom kantonu.

Na navedenom takmičenju će nastupiti oko 200 takmičara iz 11 zemalja, i to: Srbija, Crna Gora, Makedonija, Grčka, Turska, Albanija, Kosovo, Rumunija, Bugarska, Moldavija i Bosna i Hercegovina.

Takmičenje će se održati u sljedećim kategorijama: Juniori/juniorke ekipno, kadeti/kadetkinje ekipno, juniori/juniorke pojedinačno, kadeti/kadetkinje pojedinačno, juniori/juniorske dubl, kadeti/kadetkinje dubl, juniori/juniorske mix dubl i kadeti/kadetkinje mix dubl.

Balkanske igre će se održati pod pokroviteljstvom Grada Zenice, Vlade Zeničko-dobojskog kantona, viših nivoa vlasti kao i sponzora i prijatelja kluba.

Ukazano povjerenje od strane kongresa Balkanske federacije, te dodijela organizacije Balkanskih igara našem klubu, predstavlja veliku čast i zadovoljstvo, ali ujedno i obavezu da osvjetlamo obraz Zenice, Zeničko-dobojskog kantona i Bosne i Hercegovine, te da navedeno takmičenje organizujemo na najvišem mogućem nivou.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno