Zenica

Sjednica Savjeta muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Uredu muftije zeničkog, održana je 129. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog, kojom je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici su razmatrane sljedeće tačke dnevnog reda: mektebska nastava u 2014/15. mektebskoj godini, nastavni predmet Islamska vjeronauka u školskoj 2014/15. godini, pripreme za ramazan 1436. h.g., pripreme za vjersko-kulturnu manifestaciju ”Lastavica 2015.”, kao i druga aktualna pitanja.

Središnja tema ove sjednice Savjeta Muftiluka zeničkog bila je plan aktivnosti za ramazan 1436. h.g. U tom smislu donešeni su zaključci koji tretiraju pitanja organiziranja ramazanskih aktivnosti, a u skladu sa Uputstvom o predramazanskim pripremama i ramazanskim programima ibadeta koje je dostavila Uprava za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH. Glavnim imamima i imamima preporučeno je da centralna tema u ramazanskim vazovima ove godine bude ”Međuljudski odnosi”, a da glavni imami, također, u svojim obraćanjima posebno obrate pažnju na vrijednosti ramazana: post, zekat, sadekatu-l-fitr, mubarek noći, kao i na društvene pošasti koje su prisutne u našem društvu poput kocke, alkohola i prostitucije.

Također, na sjednici je konstatovano da možemo biti zadovoljni rezultatima postignutim na takmičenjima polaznika mektebske nastave i iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka, a Savjet Muftiluka usvojio je i okvirni plan i program Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2015.”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno