Ostali sportovi

Sjedeća odbojka: Pobjeda „Čelika ’07“ u gradskom derbiju protiv „Zenice ’92“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U odgođenoj utakmici iz 15.kola Premijer lige BiH u sjedećoj odbojci, u Zenici je odigran gradski derbi između KSO „Zenica 92“  i  KSO „Čelik ’07“.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak u društvu najboljih ostvarili su odbojkaši „Čelik ’07“.

Pobjedili su gradskog rivala sa 0:3 u setovima. U veoma zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici po setovima bilo je 25:27, 22:25 i 22:25 za „Čelik ’07“.

Ovo je bila četvrta prvenstvena pobjeda Čelikovih odbojkaša i sa 12 bodova trenutno su osmi na tabeli. Četiri boda dijele ih od predposljednje ekipe Drine koja ima osam bodova i nalazi se takođe u zoni ispadanja.

Inače, u Premijer ligi BiH u tekućoj sezoni, 2021/2022, nastupaju tri zeničke ekipe i to: KSO „Zenica 92“, KSO „Čelik 07“ i KSO „Bosna“.

Do kraja takmičenja u Premijer ligi ostala su još tri kola. „Zenica ’92“ je u sredini tabele na šestom mjestu sa učinkom od 8:7 u pobjedama i sa 21 bodom. Ekipu „Čelika 07“, na putu do opstanka u društvu najboljih ekipa, dijele susreti u 16. kolu na domaćem parketu sa Maglajom, zatim u 17. kolu gostuju kod Drine i u posljednjem kolu ugostiće Jedinstvo Brčko–Boće.

Zbog serije loših rezultata ranije je otpisana ekipa zeničke KSO „Bosna“, koja je posljednja, deseta na tabeli, sa 2 bod i praktično je ispala iz Premijer lige BiH..

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno