Info

Sjajne vijesti: Google Maps pokazuje ograničenja brzine i lokacije radara u BiH

Google je potvrdio da će nove mogućnosti aplikacije Google Maps biti dostupne u 40 zemalja, Australiji, Brazilu, SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Indiji, Meksiku, Rusiji, Japanu, Andori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Finskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Islandu, Izraelu, Italiji; Jordanu, Kuvajtu, Latviji, Litvaniji, Malti, Maroku, Namibiji, Holandiji, Norveškoj, Omanu, Poljskoj, Portugalu, Kataru, Rumuniji, Saudijskoj Arabiji, Srbiji, Slovačkoj, Južnoj Africi, Španiji, Švedskoj, Tunisu i Zimbabveu.

Korisnici Reddit iz Francuske, Švicarske i Njemačke su prijavili da ne vide lokacije radara, a to je vjerovatno zbog činjenice da su takve mogućnosti zabranjene u tim zemljama. U Francuskoj policija može provjeravati mobitele građana i tražiti zabranjene aplikacije, a ako ih nađe, propisane su novčane kazne. Također, policija može čak i zaplijeniti automobil.

Korisnici iOS-a i Androida u 40 navedenih zemalja mogu koristiti nove mogućnosti, ali samo korisnici Androida mogu prijaviti lokacije fiksnih i mobilnih radara, barem zasad. Google je ovu opciju posudio od Wazea koji koristi zvanične izvore i dojave vozača. Waze ima bogatiji set mogućnosti jer upozorava i na saobraćajne nesreće, kamere koje prate semafore i slično.

Google Maps se koristi iako je jednostavna aplikacija te ne pokazuje određene parametre kao što je brzina vozila. Ograničenje brzine i lokacije radara su velike promjene koje su se dugo čekale.

klix.ba
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem