Zabava

SJAJNA VIJEST: zenički Multiplex Ekran izabran za “kino mjeseca” u Evropi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SJAJNA VIJEST: zenički Multiplex Ekran izabran za “kino mjeseca” u Evropi – Grupacija FNE Europa Cinemas izabrala je za Cinema of the Month – kino mjeseca Multiplex Ekran u Zenica, Bosna i Hercegovina, objavljeno je danas, ekskluzivno saznaje Zenicablog.

Grupacija nastala 1992. godine, finansirana iz medijskog programa i CNC-a (Centre national du cinéma et de l’image animée), Europa Cinemas je prva filmsko-teatarska mreža fokusirana na evropske filmove i prikazivače.

Članice Europa Cinemasa dolaze iz 41 države, 654 grada, a ukupno su članovi 2.684 kina i prikazivača! Denis Samardžić, kreativni direktor Ekrana potvrdio je večeras za Zenicablog ovu informaciju, kazavši da je ovo najnovije priznanje samo obaveza za dalji prijegorni rad i unaprijeđenje sadržaja.

-Ponosni smo kad nas ljudi od struke iz 41 države prepoznaju i “obilježe” na ovakav način, ali to znači da treba nastaviti i jačati aktivnosti. Kod nas je bilo uvijek da te prvo trebaju priznati i nagraditi vani, da bi to učinili kući, pa se nadam da će i posjetioci i fanovi filmske industrije, ali i drugih sadržaja koje pripremamo, prepoznati ono zbog čega je naš Multiplex nagrađen, rekao je Samardžić za Zenicablog.

Povodom dodjeljivanja epiteta “kino mjeseca” u Evropi, oficijelni sajt Europa Cinemasa uradio je na engleskom intervju sa Samardžićem, koji možete pročitati OVDJE.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno