Ostali sportovi

Sjajan uspjeh karatista KK Rei na SP u Italiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sjajan uspjeh karatista KK Rei na SP u Italiji – Članovi Karate kluba”REI” Zenica Amar Skomorac, Asija Balavac i Irma Numanović nastupali su na Svjetskom prvenstvu po WTKA pravilima u Marina Di Cararra (Italija) od 26.10  do 31.10. 2016. godine. Na ovom jakom takmičenju učestvovalo je 108 reprezentacija svijeta, s preko 4.000 takmičara.

Naš Amar Skomorac osvojio je bronzanu medalju nakon što je dva dana imao nastup pred ulazak u finale izgubio je od takmičara iz Brazila, te u susretu za 3. mjesto pobjedio takmičara iz Finske, te osvojio sjajno 3.mjesto u borbama, u katama je osvojio 4.mjesto, dok je u kata timu osvojio zlato za našu reprezentaciju BIH.

Irma Numanović je osvojila zlato u kata timu s kolegom Amarom Skomorcem, dok je u finalu za medalju u katama osvojila odlično 4.mjesto. Asija Balavac je nastupala u borbama seniorke +65 te osvojila srebrenu medalju. dok je u katama osvojila također srebrenu medalju i odlično 2.mjesto.

Treba istaći da je ovo najbolji uspjeh kluba na nekom većem takmičenju, te da smo osvojili dvije zlatne, dvije srebrene i jednu bronzanu medalju. U ime Uprave kluba želimo se zahvaliti gosp. Edhemu Fejziću, ZDK-u,  te Općini Kakanj na pomoći pri odlasku ovih sjajnih takmičara koji su svaki put se vraćali s medaljama, pa i ovaj put, te time pokazali da su vrijedni ulaganja i svega što činimo za njih da bi u najbolje svjetlu predstavili sebe, klub i državu iz koje dolaze!!!

Eldin Đulić – KK Rei



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno