Ostali sportovi

Sjajan rezultat mladog Zeničanina Dine Markovića na šahovskom turniru u Jajcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sjajan rezultat mladog Zeničanina Dine Markovića na šahovskom turniru u Jajcu- U organizaciji ŠK “Jajce” održan je tradicionalni, 25. šahovski turnir “13. rujan” u Jajcu uz ućešće 38 šahista. Turnir je igran po švicarskom sistemu od 9 kola sa tempom igre 10 minuta + 3 sec. po igraču.

Turnir je rejtingovan za Rapid rejting listu FIDE. Nakon uzbudljivog takmičenja, FM Vlado Narančić je osvojio pobjednički pehar i vrijednu novčanu nagradu sa 7 osvojenih poena. Sa istim brojem osvojenih poena, na drugoj poziciji, je IM Aleksandar Savanović, koliko je imao i trećoplasirani FM Slaven Pastar.

U veoma jakoj konkurenciji, sjajan rezultat  i plasman na četvrtu poziciju, ostvario mladi zenički šahista Dino Marković sa 6,5 poena, koji je iza sebe ostavio jednog velemajstora (GM), dva internacionaln majstora (IM) i jednog FIDE majstora (FM).

Među nagrađenim je i banjalučki velemajstor (GM) Milan Vukić, takođe, sa 6,5 poena. Direktor turnira bio Zoran Crnoja, a sudili su zenički tandem IA Sejfudin Miskić i NA Belmir Miskić.

E.Imamović

Foto sa šah info Mostar



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno