Košarka

Sjajan početak Aide Kalušić u Rumuniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sjajan početak Aide Kalušić u Rumuniji – Aida Kalušić 30-godišnja košarkašica iz Zenice imala je sjajnu prošlu sezonu u Sloveniji. Ova dugogodišnja reprezentativka BiH je bila najbolji strijelac ekipe Triglav iz Kranja, s kojom je osvojila drugo mjesto u prvenstvu, te je igrala i finale Kupa. U 22 utakmice za ekipu Slovenije postizala je 13.4 poena, 5.5 skokova, te 2.1 asistenciju.

Zahvaljujući svojim igrama na kraju sezone izabrana je u najbolju petorku prvenstva Slovenije. Njezine igre nisu ostale neopažene, tako da je ova sjajna košarkašica u ljetnom prelaznom roku potpisala ugovor s rumunjskim Clujom. inače jednom od najboljih ekipa u ovoj zemlji.

Da je njezino angažovanje prava stvar, ova košarkašica je pokazala već u prvom zvaničnom nastupu za ekipu Cluja. Naime, u okviru Kupa Rumunije, Cluj je na domaćem terenu savladao ekipu CSM Satu Mare rezultatom 77:73. Aida Kalušić je u pobjedničkoj ekipi na terenu provela 35. minuta uz 20 poena, uz četiri skoka, te sjajan procenat šuta iz igre od 60 %.

Inače prvenstvo u Rumuniji počinje narednog vikenda, a ekipa Cluja slovi kao jedan od najvećih kandidata za duplu krunu u ovoj zemlji.

Pored matičnog Čelika, s kojim je bila višestruk prvak države i osvajač Kupa, Aida Kalušić je još nastupala i za Mladi Krajišnik, dok ima i finu inostranu karijeru. Budući da je prije Slovenije, već imala priliku igrati u Grčkoj (Apollon), Mađarskoj (Szolnok, Pecs), te Poljskoj (Energa Torun). Kalušićka igra na poziciji krilnog centra, te centra, a kao glavne osobine u igri su joj igra leđima, te odličan šut s distance, a nije joj strano ni pogađati trojke.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno