Posuđeno

Sistem puca po šavovima, a i njegovi poslušnici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sistem puca po šavovima, a i njegovi poslušnici  – Kada smo mislili da su farse i finte oko našeg voljenog Čelika dosegle svoj vrhunac i da je tragikomedija lova u mutnom u potpunosti ogoljela sirove namjere Čelikovih krvnika, isti su se potrudili da svoju sramotu učine još većom i na opće iznenađenje svih još kriminalnijom.

Nakon godina finansijskog kriminala i prijetnji funkcionerima, trenerima, igračima i navijačima, prešlo se i na oružane obračune. U svakodnevnici u kojoj se građani Zenice bore da prežive pod pritiskom loših ekonomskih uslova i neriješenih temeljnih životnih pitanja i gdje im je Čelik predstavljao bijeg u neke ljepše sfere, sada su Čelikove vedete u jednačinu uspjele uvesti i potrebu preživljavanja i od njih samih, odnosno njihovih metaka. Umjesto da naš klub bude usijan od čelične podrške, njegovi klupski funkcioneri su se odlučili na užareno olovo u centru grada.

Jučerašnji napad, jer ga incidentom nazvati ne možemo, nelegitimnog predsjednika Nadzornog odbora NK Čelik Zenica gosp. Ševke Adilovića na sigurnost građana ovog grada je još jedan dokaz koliko nisko može ići “sistem” u kojem riječ vodi grupica podobnih pod kontrolom vrha Grada Zenice i njegovih stranačkih vojnika u vidu gosp. Muhameda Begagića i inih saradnika.

Stalno sastajanje ove dvojice Čelikovih krvnika, dogovaranje i spletkarenje oko Čelikove sudbine je već svima poznato jer su oni i navikli rješavati i izbjegavati nagomilane klupske probleme u kafani, oličenju odlučivanja u Čeliku. Već skoro dvije godine upozoravamo da je ovakav način funkcionisanja kluba apsolutno ekonomski i organizacijski neodrživ i kao takav poguban po klub ali smo se sada uvjerili da je štetan i po građane ovog grada.

Sistem rada u kojem se članovi Skupštine kluba biraju na osnovu obmana “za promjene” koristeći zajedničku inicijativu NGG “Za Čelik” i navijačke grupe “Robijaši 1988 Zenica” kao alibija za spinovanje izrežiranih priča “kako je sve usmjereno ka statutu a ovi navijači su uz nas” i sličnih priča za sitne kafanske razgovore njegovih članova. Ili pak onaj sistem u kojem je jedan bahati roditelj, kada mu nije bilo dovoljno što je terorisao gledaoce i službena lica na utakmicama omladinskih i seniorskih selekcija našeg kluba zbog svojih sinova, istu prenosi i u zvanična klupska tijela kako bi se klan Adilovića nastavio kititi nezasluženim premijerligaškim nastupima zarad vlastite finansijske koristi i inostranih transfera na štetu kluba.

Tužno je vidjeti da nakon velike sramote (i to više njihove nego naše) odlaska Čelikova dva aktuelna kapitena Adija i Eldina Adilovića u najveće sarajevske rivale, istim putem žele krenuti i njihova braća Hanan i Tarik Adilović.

Momci – Čelikov dres se zaslužuje na terenu, a ne preko tate, sigurni smo da su vam Čelikovi Robijaši to više puta rekli. Pitamo se da li je ulični revolveraš Ševko Adilović pronašao bolji argument od svog involviranja u klub od onog nedavno izrečenog: “Niko više od mene Čeliku nije dao para kroz članarine za treniranje svoja 4 sina, ja imam puno pravo da ovdje odlučujem!” A to što je Čelik dao tati i sinovima – to ništa, a?

Rukovodstvo Grada Zenice uz grupicu samoprozvanih ali podobnih i poslušnih spasilaca bez legitimiteta već dugo vremena pokušava obrnuti vodu na svoj mlin. Pokušali su predstaviti da se problemi mogu riješiti radnim grupama, komitetima za hitnost, podobnim skupštinarima skupljanim po mjesnim zajednicama ili mandatarima koji u startu ignoriraju zahtjeve barem 6000 građana ovog grada.

I kada su vidjeli da sistem puca, podrške nema, a sponzorstava privrednika na koja se toliko žale nema upravo zato što ne žele podržavati i finansirati truhao i kriminalan sistem, uspjeli su ukopati sami sebe – krivičnim djelom u centru grada ugrožavajući javnu sigurnost.

Puna odgovornost je na njima – dozvolili su održavanje ovakvog sistema gdje u Čeliku glavnu riječ imaju podobni i kabadahije a svi ostali, koji žele biti dio Čelikove priče na jedan novi i zdraviji način istom nemaju pristup.

Stoga, u potpunosti osuđujemo krivično ugrožavanje javne sigurnosti Ševke Adilovića i svakako se nadamo da će nadležno tužilaštvo procesuirati isto, kada već ona druga nisu imala hrabrosti da se bave malverzacijama i obmanama u klubu.

Nikada nismo podržavali nasilne metode rješavanja problema u Čeliku i verbalne obračune niti ćemo to ikada raditi – mi nastavljamo raditi na putu kojim smo zacrtali a to je pristanak rukovodstva Grada Zenice na reprogramiranje poreskog duga koji su sami napravili delegiranjem svojih poslušnika, odnosno usvajanje novog statuta po članskom modelu gdje ćemo se svi i zvanično vratiti klubu od kojeg nikada nismo ni odustali – što priteći u pomoć članarinom u kupovanjem klupskih proizvoda, što povratkom na tribine najljepšeg stadiona.

Mi stojimo i ne odustajemo za bolji Čelik uz najčišće namjere spasa kluba. A drugima želimo da nastave putem koji je tako očit – Muhamedu Begagiću da “izdrži” u aktuelnoj kampanji za novi mandat predsjednika Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, Ševki Adiloviću da “opravda” siledžijsko i kaubojsko ponašanje pred svjedocima a njihovim političkim šefovima – da još jednom po koji put obećaju promjene za bolji Čelik do izbornog oktobra: “Al’ ovaj put stvarno, očiju nam!”

NGG Za Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno