Zenica

„Siromašan“ sportski vikend za zeničke ekipe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 17. i 18. 12.2022.godine, veoma je mali broj sportskih događaja u kojima će nastupati zeničke ekipe. Na zimsku pauzu otišli su rukometaši (ŠR Čelik Junior i RK Čelik), odbojkašice Prve lige FBiH, grupa Sjever (OK „Block Out“) i stonoteniseri Mladosti.

Za sljedeće događaje smo uspjeli saznati. Aktuelni su samo susreti u ženskoj košarci, futsalu, ženskoj odbojci i šahu i to sve u subotu, 17.12.2022.godine.

Ove subote od 11 sati u Zenici se održava 27. seniorsko prvenstvo u šahu ŠSZDK za 2022.godinu i to u Šahovskom domu. O ovome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/ove-subote-27-seniorsko-prvenstvo-u-sahu-sszdk-za-2022/ .

Od 14 sati, ove subote u Zenici, u Prvoj gimnaziji, igra se odbojkaška derbi utakmica ŽOK „Željezara“ – OK „Centar ORT“ Sarajevo, (Superliga za žene, grupa Jug, 10.kolo); Drugi zenički ligaš iz ove lige (OK Čelik-R“) je slobodan u 10.kolu.

U Tuzli, od 14 sati, igra se košarkaška utakmica 7.kola A1 lige između KK StarTz i KŽK Čelik BH Telecom.

Od 16,30 sati u Tuzli se igra utakmica bh. košarkaške lige između ŽKK „Jedinstvo Dženex“ – KŽK Čelik BH Telecom, 7.kolo, SKPC Mejdan u Tuzli.

Ove subote, od 20 sati, u Tešnju se igra derbi utakmica prvog dijela sezone u Prvoj futsal ligi FBiH, grupa Centar, 7.kolo, SRC Tešanj. Sastaju se MNK „Futsal Team“ – MNK „Neimari“. U ovoj utakmici će se odlučiti jesenji prvak, uz napomenu da Zeničanima za titulu odgovara i neriješen rezultat.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno