Info

Širom BiH danas oblačno s kišom, kakvo će vrijeme biti sutra i početkom iduće sedmice

Iznenađujuća dugoročna vremenska prognoza
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini danas oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Glavnina padavina je na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Jače kiše još može biti u Krajini i centralnom dijelu Bosne.

Umjereno i jako jugo, povremeno i sa olujnim udarima. U poslijepodnevnim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni Celzijusa.

Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika, pritom će opća slika, uz jače padavine, biti lošija u Hercegovini, centralnoj i jugozapadnoj Bosni.

Širom zemlje, probleme osjetljivim osobama uzrokovat će južina i natprosječne temperature zraka. Moguće su reakcije na pogoršanje vremena, poput reumatskih i bolova na mjestima povreda, nervoze, glavobolje, dekoncentracije i nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U nedjelju u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su češći na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalni pljuskovi su mogući u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena Celzijusa.

U ponedjeljak više oblačnosti se očekuje dio prijepodneva. U drugoj polovini dana sunčanije uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 11, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena Celzijusa.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti padavine očekuje se u noći na srijedu. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 11, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno