Nogomet

Široki Brijeg i Čelik duguju preko 4 miliona KM poreza, Željo i Sarajevo također na listi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Široki Brijeg i Čelik duguju preko 4 miliona KM poreza, Željo i Sarajevo također na listi- Nogometni klub Široki Brijeg do 31. decembra prošle godine povećao je svoj dug prema Poraznoj upravi Federacije BiH na više od četiri miliona KM, a gotovo istu sumu duguje i zenički Čelik.

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je imena poreznih obveznika sa iznosom duga preko 50.000 KM na dan 31. decembar 2020. godine, a što se tiče sportskih kolektiva koji također ulaze u ovaj spisak, na prvom mjestu su ubjedljivo Široki Brijeg i Čelik koji duguju preko četiri miliona KM.

Odmah iza njih nalazi se Sloboda čiji ukupni dug prema PUFBiH iznosi nešto više od 3,5 miliona KM, a u vrhu ove neslavne statistike je i FK Željezničar koji duguje blizu 2,3 miliona KM.

Zrinjski je na petom mjestu s ukupnim dugom od 1,3 miliona KM, kao i niželigaš Zvijezda iz Gradačca koja duguje blizu milion KM.

Zanimljivo, na spisku se nalazi i finansijski najstabilniji i najsnažniji klub u našoj državi – FK Sarajevo, a njihov dug sa 31. decembrom iznosi blizu 820.000 KM.

Pomenuti podaci mogu se pronaći na zvaničnoj stranici Porezne uprave Federacije BiH, a u ukupan navedeni dug spadaju glavnica duga i kamata.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno