Zenica

Sindikat zdravstva KBZ: Protestno okupljanje u krugu bolnice u četvrtak u 11.55 h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica najavio protestno okupljanje u krugu J.U. Kantonalne bolnice Zenica za četvrtak 29.12.2022. godine.

Dana 13.10.2022. održana je prva, 27.10.2022. je održana druga, 10.11.2022. godine treća protestna šetnja članova Sindikata zdravstva KBZ. Do ovog trenutka niko od nadležnih se nije oglasio u smislu riješenja problema, te ovim putem pozivamo članstvo da se u četvrtak 29.12.2022.g pridruži u što većem broju. Pozivamo i kolege iz drugih zdravstvenih ustanova iz ZDK da se pridruže i tako podrže naše opravdane zahtjeve.

NSS RADNIKA ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU FBiH
OO JU KANTONALNA BOLNICA ZENICA
Zenica, 22.12.2022.godine
Broj: 15-06/2022

Na osnovu odredbe člana 2. i člana 4. Zakona o javnom okupljanju Zeničko-dobojskog kantona (“Službene novine Ze-Do kantona”, broj: 10/16), te Zaključka sa sjednice Predsjedništva Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji Bosni i Hercegovini broj: 15-06/2022 održane 22.12.2022.godine, Osnovna organizacija sindikata J.U. Kantonalna bolnica Zenica (NSSRZUZ-FBiH OO JU KBZ), Predsjedništvo NSSRZUZ-FBiH OO JU KBZ donosi:

O D L U K U

o organiziranju i održavanju mirnog protestnog javnog okupljanja u krugu J.U. Kantonalne bolnice Zenica

Član 1.
Ovom Odlukom utvrđuje se način organiziranja, vrijeme i mjesto održavanja mirnog protestnog javnog okupljanja u krugu bolnice, članova NSSRZUZ-FBiH OO JU KBZ, kao i razlozi zbog kojih se isto organizira.

Član 2.
Mirno protestno javno okupljanje u krugu JU. KBZ, će biti organizirano i održano dana 29.12.2022. godine, sa početkom u 11 sati i 55 minuta.
Mirno protestno javno okupljanje, će započeti u 11 sati i 55 minuta u krugu J.U. Kantonalna bolnica Zenica, konkretno na parkingu kod zgrade direkcije na adresi Crkvice 67. Zenica.

Član 3.
Razlozi za organiziranje mirnog protestnog javnog okupljanja su:
Nezadovoljstvo članova Sindikata zbog neisplate jednokratne pomoći za radnike JU KB Zenica na osnovu Uredbu Vlade FBiH o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena.

Član 4.
Budući da će mirno protestno javno okupljanje, biti održano u toku radnog vremena za vrijeme pauze, te da se poslovi neće prekidati za vrijeme trajanja iste, nije primjenjiva odredba člana 5. stav 8. Zakona o štrajku.

Član 5.
Ova Odluka će se dostaviti direktoru J.U. Kantonalna bolnica Zenica, MUP-u ZDK Zenica, i to Policijskoj upravi I Ze-DO kantona, te medijima.

Član 6.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

v.d.Predsjednik NSSRZUZ F BiH
OO JU Kantonalna bolnica Zenica
Kadrić Samir



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno