Nogomet

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH ne krije zadovoljstvo: Igrači Slobode i Čelika ostvarili svoja prava

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH ne krije zadovoljstvo: Igrači Slobode i Čelika ostvarili svoja prava – Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH oglasio se jutros saopštenjem u kojem su izrazili zadovoljstvo što su Sloboda i Čelik riješili dugovanja prema fudbalerima kojima su dugovali novac.

– Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini želi upoznati javnost s posljednjim, uspješnim aktivnostima naše organizacije.

Naime, pravni tim naše organizacije u proteklim mjesecima vodio je i pozitivno okončao sporove za veliki broj igrača, koji su naplatili svoja potraživanja od strane nekoliko klubova.

Igrači Said Husejinović, Adis Hadžanović i Marinko Rastoka riješili su svoj status i naplatili potraživanja od strane FK Sloboda Tuzla, a pri tome želimo istači pozitivan primjer savjesnog poslovanja, transparentnosti i spremnosti na dogovor od strane novog rukovodstva FK Sloboda Tuzla, što je rijetka situacija kada su u pitanju odgovorne osobe premijerligaških klubova.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini vodio je sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica, koji su uspješno okončani u proteklom periodu, a nažalost, kašnjenje s realizacijom isplate dugovanja na osnovu presuda protiv Kluba, rezultiralo je neodigravanjem utakmice 15. kola PLBiH između FK Željezničar i NK Čelik Zenica. Naša organizacija trenutno vodi još nekoliko postupaka protiv ovog Kluba, zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatama dospjelih potraživanja prema Igračima.

Želimo istaći da su pojedini sporovi bili izuzetno komplikovani zbog specifičnosti ugovornih odnosa između Igrača i Klubova, te apelujemo na igrače da koriste resurse koje im pruža SPFBiH, kako bi se u potpunosti osigurali prilikom zaključivanja radnog odnosa s klubovima.

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini trenutno vodi više od 20 sporova za Igrače, te će naša organizacija u narednim sedmicama objaviti podatke o tome koliko novca smo osigurali igračima u ovoj kalendarskoj godini, a ovim putem pozivamo sve igrače Premijer lige BiH, 1. Lige FBiH, 1. Lige RS, fudbalerke Premijer lige BiH za žene, fudbalerke trenere i bh. igrače u inostranstvu da postanu članovi naše organizacije, te da vode brigu o svojim pravima, stoji u saopštenju Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH.

sport1.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem