Zenica

Sindikat JP RTV Zenica o Saopćenju Uprave

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sindikat JP RTV Zenica o Saopćenju Uprave – Sindikat JP RTV Zenica saopćenje Uprave i potpise dijela zaposlenika ocjenjuje kao obični pamflet, pun laži i namjerno proizvoljnih konstrukcija, čime je nastavljena dvogodišnja tiranija nelegalnog menadžmenta koji je umislio da vodi privatno, a ne javno preduzeće koje je javni gradski servis.

U saopćenju Uprave se u više navrata potencira „nelegalni sindikat“. Tom istom Sindikatu, direktor Nandino Šrkbić je prije dva mjeseca, u prisustvu predstavnika Sindikata BiH, čestitao na formiranju i potpisao reprezentativnost?! Sindikat RTV Zenica je, a na osnivačkoj i legalnoj skupštini, na osnovu Statuta kao temeljnog dokumenta koji je dobio zeleno svjetlo i prošao sve prethodne provjere u Sindikatu BiH, precizirao ko može biti član, a ko ne može.

Pozivanje na sastanak sa gospodinom Selvedinom Šatorovićem, predsjednikom Sindikata BiH, te kako ga je Uprava „upoznala o pravom stanju“ u preduzeću je laž, istina kaže da je gospodin Šatorović napustio sastanak uvidjevši s kim ima posla.  Što se tiče mega projekata, sa kojima se diči Uprava i direktor Škrbić, Sindikat je u više navrata jasno rekao da se radi o projektima od kojih preduzeće nije imalo nikakve koristi, već samo štetu, a služili su direktoru za ličnu promociju.

Direktor Nandino Škrbić je za dvije godine mandata nanio nesagledivu štetu preduzeću, prije svega kada je u pitanju novinarska profesija i izbalansirano, nepristrasno, nestranačko izvještavanje, kadrovskom lutanju, finansijskom sunovratu: plate ne da nisu povećane kako je u više navrata obećao, nego su smanjenje za više od 20 posto i rezultat toga su tužbe dijela zaposlenika, koje podlo bezobrazno označava kao neradnike!

Sadržaj saopćenja Uprave, koje je režirano i instruirano, uz pritiske na dio potpisnika, sramota je za svakog normalnog čovjeka. Nazvati zaposlenike neradnicima, a Sindikat nelegalnim pokazuje kakvu Upravu ima JP RTV Zenica.

Na sramotu i svih odgovornih u Gradskoj upravi koji daju podršku ovakvoj Upravi i direktoru. A što se tiče potpisnika saopćenja-reagovanja Uprave JP RTV Zenica stanje je ovako:

Taib Bajramović, nedavno pred nadležnim Sudom dobio šest mjeseci uslovne kazne za zloupotrebu položaja;

Indira Fazlija je knjigovođa JP RTV Zenica koja ima svoj knjigovodstveni servis i nije naša uposlenica;

Almir Hadžajlić, jedan od novouposlenih ;

Rizah Halilkadić, novozaposleni koji je godinama kao snimatelj radio SDA promocije ;

Semir Halilović, novozaposleni koji je dobio ugovor na dvije, tri godine, jer mu toliko traje kredit koji mu je trebao za kupovinu direktorovog auta. To je valjda bio uslov za produženje ugovora;

Davor Lugarić i Nedžad Glibo, novozaposleni i baš nas zanima kao i za sve navedene kakve imaju Ugovore o radu?;

Delila Suljić i Danko Bijelić – ugovori su im istekli sredinom marta;

Ajna Nikontović, studentica treće godine Ekonomskog fakulteta –volonterka, inače najbliži rod Adisa Čolakovića, pravnika JP RTV Zenica;

Adis Čolaković  novozaposleni koji je bez konkurske procedure i to odmah dobio stalni radni odnos;

Nerma Hamzić, vodi se kao pripravnica u RTV Zenica, a radi u JP sportskim objektima

Fadila Alijagić, koristi godinu dana neplaćenog odsustva

Ostali su dobili putovanje u Tursku!

Sindikat JP RTV Zenica

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno