Biznis

Sindikat Arcelor Mittala: sudbina radnika upitna

Sudbina 850 radnika upitna
Sudbina 850 radnika upitna
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sindikat ArcelorMittala: sudbina 850 radnika upitna- Predstavnici sindikata preduzeća “Arselor Mital” Prijedor izrazili su zabrinutost za radna mjesta 850 radnika zbog najavljene prodaje državnog kapitala u Rudniku željezne rude “Ljubija”.

Predsjednik ovog sindikata Milanko Stojnić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci da sindikat traži da predstavnici vlasti Republike Srpske “dobro razmisle o ozbiljnosti i kvalitetu ponude o kupovini državnog kapitala i da sagledaju sve moguće posljedice koje će proisteći nakon donošenja ove odluke”.

“Prije donošenja konačne odluke treba dobro razmisliti da se ne ugrozi kompanija koja radi uspješno već 11 godina i gdje se redovno izmiruju sve obaveze prema radnicima”, istakao je Stojnić.

Predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Obrad Belenzada rekao je da je opravdana zabrinutost radnika u vezi sa najavljenom privatizacijom kapitala u Rudniku željezne rude “LJubija”.

“Mi ne sporimo Vladi Republike Srpske da prodaje kapital kojim ona raspolaže i upravlja, ali je normalno da su radnici zabrinuti sa svoja radna mjesta”, istakao je Belenzada.

Belenzada je rekao da niko ne garantuje da će novi kupac poštovati ugovor, ističući da lično ne vjeruje u pokretanje tog rudnika u vrijeme kada je cijena čelika pala, a samim tim i cijena rude.

On je upozorio vlasti Republike Srpske da će snositi posljedice u slučaju neuspjeha ove privatizacije.

Vlada Republike Srpske donijela odluku o prodaji 64,9998 odsto akcija osnovnog kapitala Akcionarskog društva Rudnika željezne rude “LJubija” metodom neposrednog odabira kupca.

Vlada se upoznala o ponudi “Izraeli investment grupe” za kupovinu akcija državnog kapitala u “LJubiji”.

Narodna skupština Republike Srpske sutra će u nastavku 12. redovne sjednice razmatrati ovu odluku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno