Info

Simulirani parlament na kojem su učestvovali budući pravnici sa Univerziteta u Sarajevu, Zenici i Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Simulirani parlament na kojem su učestvovali budući pravnici sa Univerziteta u Sarajevu, Zenici i Tuzli – Dana 04.05.2018. godine u organizaciji Evropskog udruženja studenata prava (ELSA) Sarajevo održan je „Simulirani parlament“ na temu „Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje u FBIH“

Budući pravnici sa Univerziteta u Sarajevu, Zenici i Tuzli kroz dvodnevni projekat imali su priliku, neposredno se upoznati sa tokom zakonodavnog postupka, načinom donošenja najvažnijih odluka u državi, i što je najvažnije, izgratiti poslovnu i prijateljsku mrežu saradnje koja će im biti od izuzetne važnosti u profesionalnom životu.

Svi učesnici su bili podijeljeni u četiri ideološke grupe, sa njima su intezivno radili članovi akademskog osoblja Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a sve u cilju što bolje pipreme za simulaciju zakonodavnog postupka.

Simulirani parlament otvorio je asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajeu, Mirza Hebib (MA iur), a nakon toga kao preglagač, viša asistentica mr Selma Mezetović – Međić, izložila je prijedlog zakona. Nakon toga, uslijedlilo je izlaganje amadnama svake ideološke grupe u svjetlu argumentovane parlamentarne rasprave.

“Kao organizator „Simuliranog parlamenta“ posebno sam ponosan na činjenicu da je ova ideja okupila veliki broj budućih pravnika sa različitih Univerziteta u Bosni i Hercegovini. Promocija i afirmacija kulture dijaloga, kritičkog i argumentovanog mišljenja, samo su jedni u nizu ciljeva naše organizacije koji se ostvaruju kroz ovakve i slične aktivnosti. Ovaj projekat predstavlja prijmjer uspješne saradnje predstavnika akademske zajednice, studenata i nevladinog sektora“, istakao je Miloš Davidović potpredsjednik ELSA-e Sarajevo za seminare i konferencije i organizator ovog projekta.

6yka.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno