Biznis

Šibonjić: Uvjeren sam da za kratko vrijeme možemo značajno povećati nivo stranih investicija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić danas je u svome kabinetu primio delegaciju italijanskih biznismena. Razgovarano je o mogućnostima realiziranja investicija iz Italije u cilju pokretanja novih firmi čija proizvodnja bi bila namijenjena tržištu EU i Italije.

Razgovoru su prisustvovali direktor Andrej Agačević, italijanski suosnivači firme SPIN316 sa sjedištem u Zenici, prve članice Udruženja italijanskih poduzetnika u BiH, zatim Emanuele Mortarotti, Roberto Casa, Gianni Vacca i partner Alessandro Piazza. Radi se o predstavnicima firmi Dispotech koja proizvodi jednokratne medicinske i zubarske artikle, Think1816 firmi za ljudske resurse i razvoj poslovanja, Playmarketing koji se bavi istraživanjem tržišta i brendiranjem, te Ufficio Service specijaliziranoj za IT i razvoj softvera.

“Tema razgovora je bila privlačenje italijanskih investitora, pronalazak partnera za bosanskohercegovačke firme, ali i prebacivanje proizvodnje iz Italije u ZDK sa intencijom izvoza u Italiju i na EU tržište. Razgovaralo se i o otvaranju IT firme u saradnji sa Zedom uz mogućnost stipendiranja i obuke mladih informatičara. Dotakli smo se i teme turizma. S tim u vezi, planiramo posjetu predstavnika našeg Ministarstva regiji Lombardija”, kazao je ministar Šibonjić

On je istakao da Zeničko – dobojski kanton iz dana u dan privlači pažnju stranih investitora. “Obučena radna snaga, poduzetnički duh i opredijeljenje da se bude najbolji u onome što naši privrednici rade, privlači pažnju investitora. Drago mi je da smo kao Ministarstvo pobudili njihov interes, i da u nama vide pouzdanog partnera za razvoj poslovanja. To su dobri nagovještaji za vrijeme koje je pred nama. Uvjeren sam da ćemo za kratko vrijeme značajno povećati nivo investicija, posebno stranih”, poručio je ministar Šibonjić.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno