Ostali sportovi

Shotokan kup

U tehničkoj organizaciji našeg kluba dana 20.12.2014.godine održan je 2.SHOTOKAN KARATE KUP koji je ove godine okupio 8 karate klubova sa prostora Federacije BiH i RS sa 120 takmičara i takmičarki u svim uzrasnim kategorijama od djece 7 godina do seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

S obzirom da je karate kup i posljednja zvanična aktivnost SD ZA SHOTOKAN KARATE U BIH iskoristili smo priliku da uručimo pehar SD za najuspješnijeg takmičara u 2014. godini koji je pripao Bošnjak Nerminu članu karate reprezentacije BiH i KK HA SE KARATE DO ZENICA, osvojaču brojnih medalja na domaćim zvaničnim takmičenjima i prvenstvima. U 2014. godini Bošnjak Nermin je osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u borbama u Prištini u aprilu 2014. i tri pojedinačne i jednu ekipnu medalju na Evropskom prvenstvu u Tirani u oktobru 2014.godine te 15 medalja na domaćim i međunarodnim turnirima.
Na Kupu je dodjeljeno 200 medalja i diploma pobjednicima po kategorijama a najuspješniji klub je po broju osvojenih medalja je HA SE KARATE DO sa 9 zlatnih,7 srebrenih i 11 bronzanih, drugi je KK ORHIDEJA NOVI TRAVNIK sa 7 zlatnih, 7 srebrenih i 1 bronzana medalja, treće plasirani klub je KK CELIK ZENICA sa 8 zlatnih, 4 srebrene i 2 bronzane medalje, četvri je KK MLADOST VITEZ sa osvojenih 7 zlatnih, 5 srebrenih i 3 bronzane medalje, peti klub je KK NARA-MEDICA Kakanj sa 4 zlatnih,4 srebrenih i 10 bronzanih medalja, ostali klubovi su osvojili manji broj medalja.
U seniorskoj konkurenciji održan je tromeč ekipa KK HA SE KARATE DO, NARA-MEDICA i TESLIĆ iz Teslića. Rezultati međusobnih mečeva:

HA SE KARATE DO ZENICA : NARA MEDICA KAKANJ 3 : 0
HA SE KARATE DO ZENICA : TESLIĆ TESLIĆ 3 : 0
NARA MEDICA KAKANJ : TESLIĆ TESLIĆ 1 : 0

1.HA SE KARATE DO ZENICA
2.TESLIĆ TESLIĆ
3. NARA MEDICA KAKANJ

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem