Nogomet

SFK 2000 Sarajevo u 1/16 finala Lige prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo pobijedile su danas u Zenici estonski Parnu sa 2:1 u susretu trećeg kola grupe 8 kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka za žene.

Ovom pobjedom bh. prvakinje su potvrdile prvo mjesto u grupi sa maksimalnih 9 bodova i tako ostvarile plasman u 1/16 finala ovog takmičenja.

Parnu u 9′ dolazi do prednosti kada se u gužvi u kaznenom prostoru SFK 2000 najbolje snašla Anastasia Shcherbachenia i sa desetak metara poslala loptu iza leđa Envere Hasanbegović.

Jasna Đoković je u 13′ odlično šutirala iz slobodnog udarca sa preko 25 metara, ali je golmanica Parnua Mari-Ann Ploompuu izbacila loptu u korner.

Merjema Medić je u 20′ šutirala sa ivice šesnaesterca, a Ploompuu je ponovo na visini zadatka.

Đoković se u 26′ izborila za loptu u protivničkom kaznenom prostoru i sa 15 metara poslala loptu u mrežu za 1:1

U 30′ SFK preokreće rezultat u svoju korist. Đoković je izvela korner sa desne strane, a najviša u skoku bila je Aida Hadžić koja glavom postiže drugi gol za sarajevski tim.

Prve dvije šanse u drugom poluvremenu promašile su Tamara Bojat i Jasna Đoković, dok su i Estonke u 71′ imale dobru priliku, ali Shcherbachenia sa svega 5 metara nije bila precizna i ostalo je 2:1 za SFK 2000 Sarajevo.

U drugom susretu grupe Vllaznia je sa 1:4 pobijedila Anenii Noi.

SFK 2000 je kvalifikacije završilo na prvom mjestu sa 9 bodova ispred Vllaznie sa 6, Parnua sa 3 i Anenii Noia sa 0 bodova.

Žrijeb 1/16 finala biće obaljen u pretak, 17. avgusta u 14:00 sati u Nyonu.

Parnu-SFK 2000 Sarajevo 1:2 (1:2)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Silvia Domingos (Portugal).

Pomoćne sutkinje: Olga Almeida (Portugal), Elena Alistratova (Kazahstan).

4. sutkinja: Elvira Nurmustafina (Kazahstan).

Golovi: 1:0 Shcherbachenia (9′), 1:1 Đoković (26′), 1:2 Hadžić (30′).

Žuti kartoni: Brant, Svergun (Parnu), Đoković, Hasanbegović, Medić, Kamerić (SFK 2000 Sarajevo).

Parnu: Mari-Ann Ploompuu, Ketlin Saar, Ulrika Tulp, Alina Svergun, Kairi Himanen, Berle Brant, Aljona Sasova, Elizaveta Rutkovskaja, Ljubov Maksimova (54. Laada Tereštšenkova), Anastasia Shcherbachenia, Kristina Bannikova (72. Olelena Lymar). Trener: Michael Richardy Blom.

SFK 2000 Sarajevo: Envera Hasanbegović, Jasna Đoković, Amira Spahić (64. Azra Hamzić), Tamara Bojat, Alisa Spahić (90+4. Alma Krajnić), Selma Kapetanović, Merjema Medić, Alma Kamerić, Nikoleta Nikolić, Aida Hadžić, Šejla Selimović (90+2. Svjetlana Crnjak). Trenerica: Samira Hurem.

nfsbih.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno