Nogomet

Ševko Adilović odustao od kandidature, napušta i ostale funkcije u Čeliku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ševko Adilović odustao od kandidature, napušta i ostale funkcije u Čeliku – Ševko Adilović odustao je od kandidature za predsjednika Upravnog odbora NK Čelik. Adilović se na ovaj potez odlučio zbog činjenice da se predsjednik bira samo na šest mjeseci i smatra da bi ga u tom periodu samo iskoristili kao igračku. Također, nije ni za usvajanje novog Statuta kluba, odnosno sistema jedan član, jedan glas.

“Nisam za usvajanje novog Statuta. To bi bio smiješan Statut. Proučio sam ga dobro i vidio desetine neshvatljivih i nebuloznih stvari, to u BiH nikada zaživjeti neće. Druga stvar, pročitao sam izjavu Darija Srne, gdje kaže da je, dan kada je potpisao jedan član – jedan glas statut Hajduka, njegova najveća greška u karijeri. Statut je pun praznina i nemoguće ga je provoditi u djelo. Članarine i članovi su imaginarni i ovo je samo igra da se sakrije kriminal. S obzirom na to da se predsjednik bira samo na šest mjeseci, ja bih nakon eventualnog izbora, bio samo igračka, koju bi pojedinci koristili. Neću to dozvoliti. U novom Statutu nema Nadzornog odbora, tako da moja funkcija predsjednika Nadzornog odbora po izglasavanju novog Statuta prestaje”, rekao je Adilović, te je dodao kako povlači kandidaturu na mjesto predsjednika Upravnog odbora kluba.

“Zamislite da dovedem sve u red i ostanem u ligi, a potom se pojavi njih pedesetak i smijeni te. Također, večerašnja Skupština bira mandatara na samo šest mjeseci. Trebao bih biti baš retardiran da se prihvatim takvog načina rada i tog vremenskog perioda. Zbog svega toga povlačim kandidaturu i ne želim da me djeca i budući klinci pamte kao nekog ko je ugasio Čelik i otjerao ga u 4. ligu”, istakao je Adilović.

On je dodao i kako će nakon svega Čelik biti u kanalu još dugo godina. “Neka ovi dušebrižnici vade klub iz krize i neka nastave raditi kao do sada za svoje interese, te interese kreatora iz sjene. Sakrit će kriminal, a Čelik će biti u kanalu još dugo godina. Hvala ljudima iz Skupštine koji su u meni prepoznali čovjeka i sportistu koji je mogao da pomogne. Večeras ću doći na Skupštinu i povući kandidaturu. Isto tako, ne želim više da budem u više niti u jednom tijelu u NK Čelik. Klubu želim bolja vremena i puno gledatelja. Naravno, bez ovih navijača koji navijaju za novac. Sramotan je navijač koji prodaje utakmicu, skida trenerke, uzima jakne od igrača. Kakav je to klub gdje navijači ulaze u svlačionicu i pljuju igrače, određuju kapitena i ko će igrati. Je li to jedan član, jedan glas”, zapitao se na kraju Adilović.

Tako će pred večerašnju Skupštinu kluba jedini kandidat za predjesnika Upravnog odbora ostati Selvedin Šatorović, kojeg su na ovu poziciju predložili iz NGG “Za Čelik” i UG “Robijaši 1988”.

D.Kurbegović/Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno