Zenica

“Šetnja do iftara” planirana za nedjelju odgođena zbog nepovoljne vremenske prognoze

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Obavještavamo sve planinare, šetače, ljubitelje prirode, projekta “Šetnja do iftara” i udruženja “Azimuth 135” Zenica da se u predstojeću nedjelju, 09. aprila 2023. godine, planirana Šetnja neće realizovati zbog nepovoljne vremenske prognoze. Time spuštamo zavjesu na ovogodišnje “jednokratno” izdanje, koje je pokazalo pretpostavke od prije početka realizacije ture da će biti veoma teško “ubosti” nedjelju. Ipak se nalazimo u meteorološki turbulentnom periodu godine.
Mi smo prezadovoljni učinjenim i u ovoj jednoj Šetnji, sa 238 učesnika u koloni preko Zmajevca. Toliko mladih, toliko početnika u planinarenju, toliko onih koji su prvi put kročili na Zmajevac, da smo rekli nakon te ture “Taman da ovo bude jedina – vrijedilo je.” I zaista jeste.
Moramo istaći činjenicu da smo, prije početka projekta, dogovorili sa Boračkim domom u Vrselju, školom u Radinovićima i Društvenim domom u Gornjoj Zenici, kojima se zahvaljujemo, prostoriju za iftar u slučaju hladnog vremena i realizacije rezervne varijante Šetnji, no padavine su posebna kategorija i tu je bespotrebno polemizirati.
Zahvaljujemo se agenciji Zeni-tours doo Vitez PJ Zenica, pekari “Pruščanović” Zenica, praonici tepiha “TopClean”, porodicama Trivičević i Dedić, Haseni i Coberu, te Dini i njegovom prijatelju na podršci projektu, medijima kao što su Zenicablog, radio Zenit, radio Bir, Oslobođenje i ostalima koji su prenijeli našu vijest o Šetnji.
Odmah vas pozivamo da i dalje pratite naš rad putem profila na društvenim mrežama Azimuth 135, da učestvujete na planinarskoj turi “Put istine i sjećanja 2023: Zenica – Ahmići” koja je na programu 16. aprila (više o turi na našem profilu), te da pratite obavijesti o Bajramskoj planinarskoj turi, 23. aprila, koja je planirana da se izvede na planini Bjelašnici i turi Umoljani – Lukomir, što bi, mnogima, bila prva prava planinarska tura i ulazak u svijet planinarstva.
Naše udruženje nastavlja dalje sa svojim aktivnostima, planinarskim turama, planinarskim predavanjima, turističkim turama, projektima, a ako želite postati dio naše kolone, možete to učiniti učlanjenjem putem Pristupnice: https://forms.gle/s8JAn8xFsTqpbRPa7


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno