Politika

Šesta eksplantacija u KBZ: Organi pacijenta preminulog u saobraćajci spasili živote

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šesta eksplantacija u KBZ: Organi pacijenta preminulog u saobraćajci spasili živote – U JU Kantonalna bolnica Zenica, je uspješno izvedena šesta po redu eksplantacija doniranih organa uz pismenu saglasnost porodice pacijenta koji je preminuo pod dijagnozom moždane smrti u našoj ustanovi od posljedica povreda zadobivenih u prometnoj nesreći. Eksplantacija je urađena u saradnji medicinskih timova zaposlenika JZU UKC Tuzla i zaposlenika JU Kantonalna bolnica Zenica.

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica neizmjerno se zahvaljuje porodici preminulog pacijenta koji su dali svoju saglasnost da se izvede eksplantacija doniranih organa, na osnovu koje će dobiti šansu i mogućnost za kvalitetniji život ljudi kojima je to bilo neophodno, a što ljekarima naše ustanove predstavlja dodatni motiv da ovaj humani posao nastave da rade u budućnosti.

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica ovom prilikom, još jednom izražava poštovanje i zahvalnost medicinskom timu zaposlenika JU Kantonalna bolnica Zenica koji je na profesionalan način i u skladu sa načelima medicinske etike sa uspjehom učestvovao u izvršenju postupka eksplantacije doniranih organa.

Menadžment JU Kantonalne bolnice Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno