Košarka

Šest pobjeda KK Kengur

Uspješan vikend za KK Kengur
Uspješan vikend za KK Kengur
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šest pobjeda KK Kengur- Ovog vikenda su igrane utakmice 6. kola Lige mladih ZDK. Košarkaši i košarkašice Kengura su u derbi susretima ugostili ekipe Abecede i Tešnja. U pravom malom prazniku košarke gdje je igrano ukupno šest utakmica koje su obilovale sa puno lijepih poteza domaće ekipe Kengura su ostvarile maksimalan učinak pobjedivši svih šest utakmica.

Već u petak (04.12.2015) su igrane dvije utakmice u konkurencija pionira i kadeta, gdje su domaći košarkaši Kengura ugostili vršnjake iz OKK Abeceda. U prepunoj sali O.Š Musa Ćazim Ćatić domaćin je ostvario dvije pobjede. Pionirska utakmica je sasvim zasluženo pripala ekipi Kengura koji su od samog početka fantastičnom igrom ubjedljivo slavili rezultatom 65-18. Kengure su do pobjede vodili Cvitanović Teo sa 19 i Gagulić Ahmed sa 17 poena. Utakmica kadetskih selekcija je ujedno bila i derbi kola gdje su igrači obe ekipe prikazali odličnu košarku. U dosta neizvjesnoj završnici ekipa Kengura je pobjedila rezultatom 69-60. Najefikasniji igrači u pobjedničkoj ekipi su bili Salčin Haris sa 22 i Huseinspahić Harun sa 15 poena, dok su kod ekipe Abecede veoma dobru utakmicu odigrali Travljanin sa 15 i Zec sa 13 poena.

Već narednog dana su igrane preostale dvije utakmice Kengura i Abecede u konkurenciji juniora i predpionira. Juniori Kengura su pobjedili svoje vršnjake iz Abecede ubjedljivim rezultatom 63-31. Domaćina su do pobjede vodili Husejnović Jusuf sa 22 i Hodžić Vildan sa 8 poena. Najmlađi košarkaši (predpioniri) su odigrali odličnu i dosta neizvjesu utakmicu gdje je domaćin preokretom u 2. poluvremenu došao do pobjede rezultatom 42-34. Anes Pezer sa 17 i Cvitanović Danko sa 11 poena su bili najefikasniji kod Kengura, dok je Mulić sa 26 poena bio najefikasniji igrač utakmice.

Današnjim utakmicama ženskih ekipa Kengura i Tešnja zaokružen je uspješan vikend za domaćina koji je slavio u konkurenciji pionirki i kadetkinja. Pionirke Kengura su nastavile sa odličnim partijama i došle su do nove ubjedljive pobjede rezultatom 53-27. U današnjoj pobjedi su se najviše istakle Spahić Hena sa 17 i Bašić Suana sa 16 poena, a kod gostujuće ekipe najefikasnija je bila Sinanović sa 9 poena. U drugoj utakmici kadetskih selekcija Kengur je sasvim zasluženo slavio rezultatom 62-50 uz briljantnu utakmicu koju su odigrale Isaković Amila koja je postigla 28 i Čičak Zerina sa 27 poena.

U narednom 7. kolu koje se igra slijedećeg vikenda košarkaši Kengura će gostovati u Kaknju, dok će košarkašice igrati sa ekipom KK Nets.

Rezultati:
Predpioniri: Kengur – Abeceda 42 : 34
Pioniri: Kengur – Abeceda 65 : 18
Kadeti: Kengur – Abeceda 69 : 60
Juniori: Kengur – Abeceda 63 : 31
Pionirke: Kengur – Tešanj 53 : 27
Kadetkinje: Kengur – Tešanj 62 : 50

 

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno