Ljudi

Šerif Patković: Metu na čelo su mi stavili zaštitnici tekovina UZP i domaći izdajnici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šerif Patković: Metu na čelo su mi stavili zaštitnici tekovina UZP i domaći izdajnici – U neviđenoj medijsko-propagandnoj hajci koja se vodi protiv mene i moje porodice, još od 2018 godine ,ipak sam se odlučio oglasiti, ne zbog sebe – navikao sam na razna podmetanja i laži – već zbog šire javnosti, te posebno onih koji me poznaju, koji su bili moji saborci na prvim linijama odbrane države Bosne i Hercegovine i s nevjericom čitaju gnusne neistine.

U medijima su kazali da sam uzeo automobil za sebe boračkim sredstvima, a sad je barem jedna istina izašla na vidjelo, a to je da je vozilo kupljeno za Fondaciju i da je ono bilo i ostalo vlasništvo Fondacije.

Inače ta 2018. godina je za mene bila teška baš kao i 1993. Klevete, laži, pritisci, ucjene i sve to zbog želje da se stvari promjene nabolje. Ko i zašto je to činio tada i zašto optužnica baš sada neka svako sam zaključi.

Prije nego i bude donesena konačna odluka suda dužan sam iznijeti neke činjenice.

Prvo, prijavu protiv mene su podnijeli putem advokata kojeg su angažovali sredstvima Fondacije članovi UO Fondacije: Jasna Zlomislić – predsjednica obitelji poginulih HVO, Dragan Radić – predsjednik Hrvatskih invalida domovinskog rata (HVIDRA), Nikica Tomić – predsjednik razvojačenih branitelja HVO, Lazo Martinović – predsjednik Odličja HVO, Safet Sijerčić – predsjednik RVI Bosanko-podrinjskog kantona i Bahra Kituša, predsjednica Porodica šehida i poginulih boraca KS.

Drugo, motiv za prijavu je očigledan. “Sporno” vozilo je kupljeno sredstvima na osnovu Odluke o smanjenju naknade gore spomenutim kao članovima Upravnog odbora, koja je prije mog dolaska u Fondaciju iznosila 800 KM mjesečno i smanjena na iznos od 500 KM.

Na taj način je stvorena ušteda od 2400 KM mjesečno, a pored toga smanjena je plaća direktora i jednog uposlenika za iznos od 600 KM mjesečno, što iznosi 3000 KM mjesečno. Dalje, raskinut je ugovor sa advokatom koji je i podnio prijavu u iznosu od 585 KM mjesečno. Sve ukupno 3585 KM mjesečno za mandat od četri godine 48 x 3585 ukupno bi iznos uštede po tom osnovu 172.080 KM.

Na osnovu gore navedenih činjenica, vidljivo je da bi borci dobili više sredstava za svoje potrebe, a ne manje, ali bi dobili manje sredstava za sebe gore nabrojani od kojih neki poput Bahre Kituše i Jasne Zlomislić u tom Upravnom odboru vedre i oblače vise od 12 godina.

Ali, lakše je bilo mene izložit javnom linču putem stranačkih biltena i širiti strašne laži. Smijeniti me sa mjesta predsjednika i razriješiti dužnosti direktora, koji nije pristao na pritisak i ucjene i onda na prvoj narednoj sjednici vratiti iznos naknade članovima Upravnog odbora na iznos od 800 KM i angažirat istog advokata kojem Fondacija od boračkih novaca plaća iznos od 1200 KM mjesečno.
Naravno, njihov mandat traje i danas, uz imenovanje Safeta Sijercica člana SBB za predsjednika Upravnog odbora.
Dakle, nečasni i “ugroženi” kojim su smanjene naknade i koji gledaju i vide samo svoj interes i tuže i sude.

Da zaključim.

Bez obzira na sve, u državu koju sam branio i u vladavinu prava imam povjerenje i siguran sam da će i ovaj put istina i samo istina pobijediti. Zašitinici tekovina UZP-a i domaći pomagači će i ovaj put biti poraženi!!!

Zbog postupka, poštovanja institucija i principa legalnosti ostat ću do kraja dostojanstven i dalje se neću upuštati ni u kakve komentare na neutemeljene i politikantske medijske senzacije.

Sa iskrenim poštovanjem,
Šerif PATKOVIĆ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno