Nogomet

Sergej Barbarez je novi selektor, a Emir Spahić direktor nogometne reprezentacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Legendarni bosanskohercegovački nogometaš i bivši kapiten Zmajeva Sergej Barbarez imenovan je za novog selektora našeg nacionalnog tima, potvrđeno je.

Odluku o Barbarezovom imenovanju na ovu poziciju donio je danas Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH, što je najavljeno prije nekoliko dana.

Tako je NS BiH ispunio dugogodišnju želju većine navijača reprezentacije BiH, koji su priželjkivali svog ljubimca iz igračkih dana na klupi državnog tima.

No, ono što mnoge brine jeste neiskustvo Barbareza u trenerskom i selektorskom poslu, pošto se idol nacije nije bavio nogometom otkad je okončao igračku karijeru.

Kopačke je Barbarez o klin okačio ljeta 2008. godine, do kada je bio član Bayera iz Leverkusena. Ranije je nosio dresove HSV-a, Borussije Dortmunnd, Union Berlina, Hanse Rostock i Hannovera, a ponikao je u mostarskom Veležu.

Proteklih godina je Barbarez bio žestok kritičar Nogometnog saveza BiH, pošto je bio jako nezadovoljan radom predsjednika Vice Zeljkovića i ostatka rukovodstva.

Debi na selektorskoj klupi Zmajeva će Barbarez ubilježiti 3. juna, kada u prijateljskoj utakmici BiH gostuje Engleskoj na St. James’ Parku u Newcastleu.

Emir Spahić, legendarni kapiten Zmajeva, imenovan je za novog direktora reprezentacije BiH.

Izvršni odbor Nogomometnog saveza BiH potvrdio je Spahića za direktora nakon što je izabrao Sergeja Barbareza za novog selektora Zmajeva, a popularni Spaha trebao bi biti konekcija između stručnog štaba i selektora, svojim neupitnim znanjem i autoritetom.

Spahić je rođen u Dubrovniku gdje je jedno vrijeme nastupao za tamošnji GOŠK, a u karijeri je nosio dresove Čelika, Zagreba, Shinnika, Torpeda i Lokomotiva iz Moskve, Montpelliera, Seville, Anzhija, Bayer Leverkusena i HSV-a.

U dresu reprezentacije BiH legendarni defanzivac je skupio 94 nastupa.

Spahić je karijeru završio 2017. godine i od tada ga nema u nogometu, a poznato je da je s Barbarezom u sjajnim odnosima i da su njih dvojica bili neprikosnoveni lideri naše reprezentacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno