Zenica

Septembarska nagrada “Čarobnih bajki” za osmogodišnju Ellu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sva djeca koja su pročitala „Čarobne bajke“ autorice Ajne Dedić iz Zenice, poželjela su učestvovati u „Čarobnom izazovu“ u koji ih je Dedić pozvala. Naime, djeca imaju jednostavne zadatke koje trebaju što maštovitije uraditi, a nagrade koje mogu osvojiti za čitanje, crtanje i bojenje su proizvodi CNC art preduzeća koje je malo kraljevstvo za djecu:

kućice za lutke

vikendice za lutke

garaže na spratove

farme za životinje sa krovom koji se otvara

pametne ploče

uklapalice

i još mnogo vrijednih nagrada od ekoloških materijala

Edukativno – zabavna kampanja koju vodi magistrica Dedić djecu je motivisala da se maksimalno potrude i učestvuju u „Čarobnom izazovu“, te da pokažu koliko su kreativni i maštoviti ali i da se odlično zabave bez korištenja mobitela.

Ovaj put, osmogodišnja Ella Goletić, učenica III razreda O.Š. „KŠC Sv. Pavao“ zajedno sa svojom četverogodišnjom sestrom Emmom koja ide u vrtić „Radost“ obojila je „Čarobnu bojanku“ čarobno, maštovito, precizno, veselo i izuzetno kreativno. Ovaj timski rad doprinio je da osvoje „Čarobnu nagradu“.

-„Ella ii Emma su me oduševile svojim timskim radom i fotografijama na kojima zajedno čitaju „Čarobne bajke“ pred spavanje, ponijele su ih i na more pa sam dobila i fotografije sa plaže jer su im „Čarobne bajke“ bile omiljeno štivo u pauzi od kupanja, igranja i sunčanja, a „Čarobnu bojanku“ su obojile čarobno i zaista su zaslužile ovu nagradu. Sretna sam što su djeca motivisana da rade ono što je zaista mnogo korisno za njih i njihov razvoj i uživam u tome što im se dopadaju bajke koje sam za njih napisala. Uskoro ću mališane obradovati novim bajkama ali i nagradama“ – rekla je autorica Dedić.

Do sada su nagrade osvojili:

Šestogodišnji Muhamed Šut, učenik O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“, sedmogodišnja Ajra Hadžić, učenica O.Š. „Vladimir Nazor“,  osmogodišnja Vildana Ormanović, učenica O.Š. „Arnauti“ iz Arnauta, sedmogodišnja  Arnela Musliji, učenica O.Š. „Ćamil Sijarić“,  sedmogodišnji Ali Porča, učenik O.Š. „Skender Kulenović“, osmogodišnja, Daria Čauš, učenica O.Š. „Miroslav Krleža“, te današnja dobitnica, osmogodišnja Ella Goletić, učenica O.Š. „KŠC Sv. Pavao“.

Bravo djeco i samo nastavite čitati, crtati i bojiti jer čarolija se nastavlja i svakog mjeseca možete osvojiti nagradu.

Dragi roditelji i draga djeco, „Čarobne bajke“ i/ili „Čarobnu bojanku“ možete naručiti na Polonica ART https://www.facebook.com/polonicaart

Sretno!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno