Ostali sportovi

Seniorke KK Internacional Zenica viceprvakinje Bosne i Hercegovine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Seniorke KK „Internacional“ Zenica viceprvakinje Bosne i Hercegovine- Dana 10.04.2021. godine u Sportskoj dvorani u Gradačcu održano je  Prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore, veterane i parakaratiste, sa 180 takmičara iz 49 klubova. Prvenstvo je održano uz pridržavanje svih mjera zaštite od zarazne bolesti, uz odličnu organizaciju takmičenja od strane karate kluba „Zmaj“ Gradačac i gospodina Asmira Jahića kojem se ovom prilikom zahvaljujemo.

Naš klub na ovom Prvenstvu predstavljalo je 6 takmičara u disciplinama kate i kumite. U veoma jakoj konkurenciji naš tim osvojio je dvije medalje. U disciplini kata ekipno seniorke u sastavu  Lejla Begić, Semina Keleštura i Alma Bečarević, naše takmičarke postale su viceprvakinje  Bosne i Hercegovine, iako su prema ocjenama prisutnih trenera teško oštećene sudijskom odlukom u finalnom meču. Ilhan Neimarlija izgubio je meč za treće mjesto u repasažu.

Glavni trener Kluba, Selver Keleštura, postao je državni  prvak takmičeći se u disciplini kata veterani što je potvrda i visokog kvaliteta rada u našem klubu. Ostali takmičari pokazali su visoku formu i poznavanje karate vještine, ali zbog katastrofalnog lošeg suđenja i pristranosti sudija nisu uspjeli osvojiti medalje.

Unatoč tome INTERNACIONAL TEAM nastavlja sa pripremama za naredna takmičenja u svim  uzrasnim kategorijama od djece, kadeta, juniora, U21 do seniora.

Odličnim rezultatima naših takmičara sa Federalnog prvenstva za djecu održanog prošlog mjeseca pridodajemo ove seniorskog i idemo dalje..

Pridružite nam se jer karate jača duh i tijelo.

Idemo dalje… Vaš ,,Internacional Team”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno