Nogomet

Seniorke BiH pobijedile Bugarsku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Seniorke BiH pobijedile Bugarsku- Prvu priliku imala je Bugarska u 10′, ali je Indira Faković odbranila pokušaj protivnica glavom sa peterca.

Nakon toga do kraja prvog poluvremena terensku inicijativu imale su Zmajice i nisu dozvolile protivnicama da stvore ozbiljniju šansu za gol.

Selma Kapetanović u 16′ pokušava sa distance, ali nije bila precizna.

Jedini gol na susretu viđen je u 36′. Nakon kornera sa desne strane Melisa Hasanbegović se najbolje snalazi u protivničkom kaznenom prostoru i sa pet metara loptu šalje u mrežu.

Kapitenka Milena Nikolić je u 39′ imala dobar pokušaj, ali su bugarske igračice loptu odbile u korner.

Ista igračica u 45′ se odlično oslobodila čuvarki i sa ivice šesnaesterca pogađa prečku.

U drugom poluvremenu bh. tim je prvi put zaprijetio u 55′ kad je nakon prodora Sofije Krajšumović po desnoj strani, Nikolić poslala loptu pored gola.

Domaće igračice su još jednu priliku imale u 72′, ali njihova napadačica nije bila precizna iskosa sa desne strane bh. kaznenog prostora.

Nakon utakmice selektorka Samira Hurem je izjavila:

„Nismo odigrali onako kako sam očekivala. Pobijedili smo, ali je igra sa naše strane trebala da bude na višem nivou. Na rezultat je uticalo i to što smo dali priliku novim igračicama, ali se osjetio i zamor jer je kraj sezone. Pojedine igračice od kojih smo očekivali više danas su podbacile. U svakom slučaju, ovo je bila dobra provjera za nas pred početak kvalifikacija.“

Bugarska-Bosna i Hercegovina 0:1 (0:1)

Stadion: NFC Boyana, Sofija.

Sutkinja: Hristiyana Guteva (Bugarska).

Golovi: 0:1 M. Hasanbegović (36′).

Bugarska: Roksana Shahanska, Yanitsa Ivanova, Nora Dimirtova, Yoana Papazova, Yana Yordanova (71. Zhasmina Atanasova), Veni Dona Sarbinska (34. Dimitra Ivanova), Ivana Naydenova, Lora Petrova (62. Veronika Gotseva), Velina Koshuleva (46. Aleksandra Palagacheva), Evdokia Popadinova, Teya Penkova (71. Leonora Zheleva). Selektorka: Silviya Radoyska.

Bosna i Hercegovina: Indira Faković, Nikolina Dijaković, Azra Hamzić (46. Andrea Gavrić), Melisa Hasanbegović, Đula Velagić (64. Minela Gačanica), Dajana Spasojević (69. Adna Mešetović), Milena Nikolić, Selma Kapetanović, Marija Damjanović (69. Alma Krajnić), Aldijana Mašinović (46. Sofija Krajšumović), Amela Kršo. Selektorka: Samira Hurem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno