Ostali sportovi

Seniori Šahovskog kluba “Napredak” Zenica izborili ostanak u društvu najboljih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Napredak“ Zenica je u razdoblju od 31.10.2023. godine do 08.11.2023. godine nastupio na Premijer ligi BiH u šahu za seniore, koja se odigrala u hotelu Hollywood u Sarajevu.

Već ranije smo pisali o rezultatima ženske ekipe, koja je zauzela drugo mjesto na Premijer ligi BiH u šahu za žene i plasirala se na europsko klupsko prvenstvo iduće godine u Vrnjačkoj Banji u Srbiji.

Plan prije odlaska na Premijer ligu BiH u šahu za muškarce je bio ostanak u društvu najboljih, te je isti i realiziran plasmanom na šesto mjesto u veoma teškoj konkurenciji. Nakon uzbudljive završnice i velike neizvjesnosti do samoga kraja ipak smo uspjeli izboriti ostanak, čime smo jako ponosni kako na naše igrače, tako i na upravu kluba, koja je uz sredstva pojedinaca, entuzijasta kluba, iznašla sredstva za odlazak na Premijer ligu BiH. Poznato je da su šahisti najveći ambasadori neke države i gradova, te se nadamo većoj materijalnoj podršci Grada Zenice za jedan od rijetkih zeničkih kolektiva u Premijer ligi BiH, kako ne bi dolazilo u pitanje odlazak na velika takmičenja.

Šahisti kluba koji su ostvarili veliki rezultat su: Nikola Radovanović (IM), Dejan Marjanović (IM), Branko Tadić (GM), Damir Šutković (IM), Sreten Jevtić (MK), Enver Muratović (FM), Adnan Kobaš (FM), Darko Popović (MK), Samir Hajdarević (MK) i Bojan Radić (MK).

ČESTITAMO NAŠIM SENIORIMA KLUBA UPRAVA ŠK „NAPREDAK“ ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno