Politika

Senad Šepić i Fuad Kasumović sutra osnivaju novu stranku – Nezavisni blok

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Senad Šepić i Fuad Kasumović sutra osnivaju novu stranku – Nezavisni blok – Bivši članovi Stranke demokratske akcije (SDA) Senad Šepić, poslanik u državnom parlamentu i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sutra će održati osnivačku skupštinu nove stranke – Nezavisno blok.

Osnivačka skupština bit će održana u zgradi Parlamentarne skupštine BiH. Plan je da se prezentuju budući pravci djelovanja stranke, ali i najuže rukovodstvo. Kako saznajemo Šepić će biti kandidat za predsjednika Nezavisnog bloka.

U julu je održana i sjednica Inicijativnog odbora za osnivanje nove stranke, koja se sutra biti ozvaničena. Naglašeno je da će 90 posto kadra nove stranke čini mladi ljudi.

Ipak, članovi Nezavisnog bloka pored inicijatora Šepića bit će Fuad Kasumović, Sadik Ahmetović, također bivši član SDA, kao i Salko Sokolović.

“Politika se mora vratiti narodu jer je danas ukradena od njega. Želimo praviti nove mostove i ujediniti sve kako bismo pokrenuli i promijenili BiH. Želimo na izborima sljedeće godine ponuditi nova lica koja će donijeti promjene”, naglasio je Šepić na sjednici Inicijativnog odbora.

Tako će građani BiH u mnoštvu političkih opcija dobiti priliku za još jednu, Nezavisni blok.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno