Biznis

Senad Džanić na čelu sekcije ugostitelja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana Skupština Sekcije ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica – U kinu Ekran u Zenici je održana I Redovna ( I izborna ) Skupština Sekcije ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica. Skupštini je prisustvovalo oko 50 vlasnika ugostiteljskih objekata iz Zenice. Sa pravom treba istaći da je ovo do sada najmasovnije okupljanje poslodavaca-ugostitelja u gradu Zenica. Skupštini je prisustvovalo i uže rukovodstvo Udruženja poslodavaca Zenica, na čelu sa gdin Mladenom Perićem, predsjednikom Udruženja poslodavaca Zenica. 

Sekcija ugostiteljske djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica formirana je 07.12.2014.godine. U dosadašnjem periodu funkcionisanja, ugostitelji iz Zenice su putem ove Sekcije djelovali u cilju rješavanja nagomilanih problema u ugostiteljstvu.
Na Skupštini je izabrana Radna grupa Sekcije ugostiteljske djelatnosti UP poslodavaca Zenica koja broji 9 članova i koja će u narednom periodu analizirati i delegirati probleme ugostitelja prema samom Udruženju poslodavaca Zenica, ali i prema svim nivoima vlasti. Za predsjednika Sekcije ugostiteljske djelatnosti UP Zenica izabran je Senad Džanić, vlasnik ugostiteljskog objekta Club 072 iz Zenice.
Ugostitelji su na samoj Skupštini delegirali niz problema koji otežavaju njihovo poslovanje. Trenutno najaktuelniji problemi u ugostiteljstvu su: način plaćanja zakupnine javne površine i novi Tarifnik za zakup javne površine, Komunalna taksa na muziku “uživo”, Naknada za korištenje gradskog građevinskog zemljišta (KGZ), Komunalna naknada zajedničke potrošnje (KN), produženje radnog vremena, rad inspekcija, plaćanje industrijske struje za rad ugostiteljskih objekata, cijena grijanja, vode i kanalizacije za ugostiteljske objekte, AMUS, itd.
Postignut je visok stepen saglasnosti ugostitelja da ove, ali i ostale probleme treba rješavati institucionalno, dijalogom Sekcije ugostitelja i Udruženja poslodavaca Zenica sa svim nivoima vlasti na kojima se nalaze navedeni problemi. Zatraženo je i da se što prije održi sastanak predstavnika Sekcije ugostiteljske djelatnosti UP Zenica sa Gradonačelnikom grada Zenica koji bi trebao označiti početak partnerske saradnje ugostitelja i drugih poslodavaca sa vlastima, a za dobrobit privrede i naših sugrađana.
Udruženje poslodavaca Zenica će i u narednom periodu podržavati rad svih poslodavaca uključujući i ugostitelje na ostvarenju njihovih prava i poboljšanju poslovnog ambijenta u gradu Zenica, ali i šire.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno