Zločini

Senad Durmić bježao i vrijeđao policajce

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, u ponedjeljak uvečer (21,15) dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke „Opel-Zafira“, registarskih oznaka A06-M-191, kojim je upravljao Senad Durmić (56) iz Zenice.

Do saobraćajne nezgode je došlo tako što je vozač upravljajući vozilom istim ostvario kontakt sa saobraćajnim znakom „Obavezan smjer“, koji se nalazi na ostrvu u kružnom toku. Nakon što je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu, vozač se ne zaustavlja na mjestu nezgode, već ubrzanom vožnjom nastavlja kretanje ulicom Branilaca Bosne. Policijska patrola Policijske stanice Centar se odmah nakon što je obaviještena o navedenom događaju, vozilom sa upaljenim rotacionim svjetlima upućuje u potjeru za navedenim vozilom, te u ulici Sarajevska izdaje zvučnu naredbu da se vozilo zaustavi. Vozač se oglušuje o naredbu ovlaštenog službenog lica, te još više povećava brzinu kretanja vozila nastavljajući kretanje ulicama Štrosmajerova i Armije RBiH, gdje je u neposrednoj blizini kružnog toka sporno vozilo zaustavljeno od strane policijske patrole.

Prilikom legitimisanja Durmića od strane policijskih službenika, on pokazuje znakove teške alkoholiziranosti, te agresivno postupa prema policijskim službenicima koji navedeno lice lišavaju slobode i privode u službene prostorije Policijske stanice Centar. Takođe, i u službenim prostorijama isti pokazuje vidnu agresivnost, upućujući pogrdne riječi i psovke policijskim službenicima, nakon čega je i zadržan.

Protiv njega će, saopćeno je iz Ureda policijskog komesara, biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog prouzrokovanja saobraćajne nezgode i bježanja sa lica mjesta, te će istom biti izdat prekršajni nalog zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Navedeno lice će takođe biti sankcionisano zbog remećenja javnog reda i mira nepostupanjem po naredbi i omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica, o čemu će se sačiniti posebni izvještaji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno