Košarka

Seminar za košarkaške sudije i komesare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Seminar za košarkaške sudije i komesare- U Zenici je 24. I 25.09.2016. u organizaciji Sudijske komisije Košarkaškog saveza Zenica održan seminar sudija i komesara Sistema “A “ za rangove takmičenja Prvenstvo BiH, A1 i A2 liga.

Seminar je održan u Hotelu Zenica I jednim dijelom u gradskoj Areni.

Seminaru je prisustvovalo 103 službena lica ( 71 sudija I 32 komesara ).

U okviru seminara su izvršene pismene provjere poznavanja Pravila košarkaške igre, kao i fizičke spreme sudija.
Teme na seminaru su organizovane tako da pokriju sve aspekte modernog suđenja, počevši od tehnike i mehanike suđenja, preko fizičke do psihološke pripreme sudija.

Na seminara su bili I eminentni gosti predavači :

Gdjica Dubravka Martinović – Umag, Hrvatska– FIBA support za psihološku pripremu sudija ( radila je na psihološkoj pripremi sudija na Svjetskom prvenstva U17 u Španiji 2016. godine , kao i Evropskih prvenstava za muškarce i žene 2015. Godine)

Josip Pandža – naš mladi proslavljeni trener kadetske reprezentacije i aktuelni trener viceprvaka BiH Kaknja sa temom – Video analiza kao psihološka priprema utakmice.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno