Info

Seminar za imame Muftiluka zeničkog “Uvažavanje individualnih razlika u odgojnom radu imama”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Seminar za imame Muftiluka zeničkog “Uvažavanje individualnih razlika u odgojnom radu imama” – U periodu od 15. do 23. marta 2017. godine, u organizaciji Muftijstva zeničkog, u Tesliću, Zenici i Žepču realizirani su stručni seminari za imame Muftiluka zeničkog, na kojima je predavač bio prof. dr. Izet Pehlić, profesor pedagogije na Islamskom pedagoškom fakultetu  i Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Seminarima u Tesliću, Zenici i Žepču nastavljena je realizacija projekta doedukacije imama Muftiluka zeničkog, u okviru kojeg su organizirani stručni seminari za imame na kojima su predavači eminentni stručnjaci iz različitih oblasti.

Nakon uvodnih riječi glavnih imama i besjede muftije zeničkog doc. dr. Ejub ef. Dautovića, prof. dr. Izet Pehlić imamima je predstavio temu ”Uvažavanje individualnih razlika u odgojnom radu imama”, u okviru koje je, između ostaloga, istakao: ”Individualni pristup upućuje na važnost svakog pojedinca kao posebnoga, različitoga i neponovljivog, a onima koji ga poštuju pruža zadovoljstvo izbora različitih pristupa, postupaka i odnosa, mogućnost za upoznavanje različitosti, a time i za vlastito obogaćivanje.

Za kvalitetan pristup odgoju sigurno nije dovoljno poznavati samo opće karakteristike razvoja djeteta, imati spoznaje o postupcima prema djeci koji u podlozi zadovoljavaju humanistički pristup, već individualno pristupati svakom djetetu, upoznati i prepoznati njegove želje i potrebe (one koje su u potpunosti ili djelomično zadovoljene) i svakom djetetu pristupiti prema njegovim trenutnim potrebama.”

Na seminaru za imame koji je planiran u mjesecu aprilu predavač će biti muhadis Mahmut Karalić, prof., koje će imamima predstaviti temu ”Jedinstvo muslimana je ključ njihovog uspjeha”.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno