Zenica

Selver Keleštura v.d. gradonačelnika Zenice

Selver Keleštura v.d. gradonačelnika Zenice
Selver Keleštura v.d. gradonačelnika Zenice
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Selver Keleštura v.d. gradonačelnika Zenice- Na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Zenice za vršitelja dužnosti gradonačelnika izabran je Selver Keleštura, koji će obavljati ovu dužnost do narednih lokalnih izbora.

– Članovima Gradskog vijeća zahvaljujem na ukazanom povjerenju uz molbu da Gradskoj upravi pruže svaku moguću podršku da bismo zajednički održali živom matricu djelovanja u zajednici, čije je kriterije i standarde tako visoko podigao naš gradonačelnik Husejin Smajlović. To će biti najbolji način da mu se makar djelimično odužimo za sve što je s ogromnom ljubavlju uradio za Zenicu i njene građane – kazao je Keleštura, zahvaljujući na izboru.

Selver Keleštura je i u proteklom periodu, po ovlaštenju, povremeno zamjenjivao preminulog gradonačelnika Huseijina Smajlovića, i on je na današnjoj sjednici jednoglasnim izborom vijećnika postavljen za vršitelja dužnosti.

Obrazlažući način izbora predsjedavajući Vijeća Nebojša Nikolić ukazao je da je prijedog jednog kandidata usaglašen s klubovima vijećnika u skladu s odredbama Statuta Grada Zenica.

GOVOR SELVERA KELEŠTURE:

Poštovani predsjedavajući Gradskog vjeća, uvaženi vijećnici, dame i gospodo

Šta reći u ovom trenutku!?
Ovo je situacija koju sam u svojoj dugogodišnjoj karijeri u državnoj upravi najmanje želio. I mada se radi o obavljanju funkcije šefa uprave do skorih lokalnih izbora, razlog za ovakvo postavljenje duboko je potresan i u ogromnoj mjeri za mene emotivno i psihološki zahtjevan.

Ipak, svjestan činjenice da poslovi javne uprave moraju teći svojim tokom kao što teče i sam život, prihvatam vašu odluku riješen da učinim sve da opravadam vaša očekivanja i očekivanja građana Zenice da se gradska uprava bez stanke nastavi baviti rješavanjem njihovih problema.

Dugogodišnji rad sa gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem predstavljao je za mene neprocjenjivo iskustvo i priliku da upoznam jedinstven način na koji je ideje provodio u djelo i bavio se iznalaženjem rješenja, a ne traženjem opravdanja i izgovora. S ponosom ističem da sam bio dio tima koji je pod njegovim vođstvom napravio značajne pomake u izgradnji gradske infrastrukture i poticanju duha jedne razvijene urbane sredine koja se ima razloga ponositi ostvarenim rezultatima. Smatram da uspostavljeni stil vođenja upravnih poslova ne treba u bitnom mijenjati jer je otvarena suštinski dobra komunikacija između uprave i građana i postignuta visoka efektivnost. Ukoliko budem u mogućnosti napraviti i najmanji pozitivan pomak, biću apsolutno posvećen tom velikom cilju. Učinit ću sve da nastavimo raditi do sada uspostavljenim tempom i ritmom.

Na kraju želim naglasiti da institucija mora imati prioritet nad pojedincem ili interesnom grupom. Zenica će biti jaka onoliko koliko budu jake njene institucije, posebno Gradska uprava koja vodi poslove lokalne zajednice. Pozivam sve aktere političkog života u Gradu, sve građane, stručna i profesionalna lica da se okupimo oko jedinstvenog cilja razvoja Grada Zenica na dobrobiti građana i svih koji s nama posluju ili nas posjećuju. Smatram da se možemo razlikovati u gledištima kako ga postići, ali sam cilj je vrhunaravni princip našeg društvenog i političkog djelovanja i ne bismo ga smjeli dovoditi u pitanje.

Članovima Gradskog vijeća zahvaljujem na ukazanom povjerenju uz molbu da Gradskoj upravi i u narednom periodu pruže svaku moguću podršku kako bismo zajednički održali živom matricu djelovanja u zajednici čije je kriterije i satandarde tako visoko podigao naš gradonačelnik Husejin Smajlović. To će biti najbolji način da mu se makar djelimično odužimo za sve što je s ogromnom ljubavlju uradio za Zenicu i njene građane.

HVALA VAM!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno