Sudske klupe

Selvedin Šatorović osuđen uvjetno na tri mjeseca zatvora zbog nesavjesnog rada u Čeliku

Kantonalni sud u Zenici donio je pravosnažnu presudu protiv Selvedina Šatorovića i osudio ga uvjetno na tri mjeseca zatvora zbog, kako je navedeno, nesavjesnog rada u službi.

Kako se navodi u saopćenju, Kantonalni sud u Zenici, postupajući po žalbi optuženog, dana 18. maja 2021. godine, donio je presudu kojom se djelimično uvažava žalba optuženog Selvedina Šatorovića te se prvostepena presuda preinačuje u pogledu odluke o kazni tako što se optuženom Selvedinu Šatoroviću za krivično djelo nesavjesnog rada u službi izriče uvjetna osuda kojom se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca, koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od 2 (dvije) godine ne počini novo krivično djelo.

Podsjećamo, Općinski sud u Zenici je 19. februara 2021. godine donio osuđujuću presudu protiv Šatorovića za krivično djelo nesavjesnog rada u službi te ga osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca.

Istom presudom Mahiru Kariću je sud izrekao mjeru oduzimanja imovinske koristi koja mu je pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 1.859,16 KM.

Iz Kantonalnog tužilaštva ZDK su navodili kako se Šatorović optužnicom teretio da je kao mandatar predsjednika prijelaznog Upravnog i Nadzornog odbora NK “Čelik” i istovremeno kao mandatar predsjednika kluba, bez knjigovodstvene provjere stvarnih finansijskih obaveza kluba, stvorio obavezu NK “Čelik” Zenica da se isplati veći novčani iznos prema jednom nogometašu od stvarnog iznosa dugovanja.

Šatorović obnaša i funkciju predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH.

Izvor: Klix

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem